avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire despre procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire despre procura

Buna ziua,
sunteti amabili sa ma ajutati cu 2 nelamuriri pe care le am?
Vreau sa donez 2 proprietati ficei mele care este plecata din tara in acest moment la fel ca si sotul dealtfel.
Intrebarile ar fi:
1. daca am nevoie de doua imputerniciri de la sot, adica pentru fiecare proprietate o imputernicire aparte sau pot fi ambele proprietati pe aceeasi procura?
2. Daca pot fi eu imputernicita si de catre sot si de catre fica pentru aceasta donatie sau trebuie sa cautam o alta persoana pentru a o reprezenta pe fica atata vreme cat eu il reprezint pe sot?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
Deltaica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Deltaica , utilizator 15:24, 28 Noiembrie 2022
Pot fi trecute ambele imobile un aceeași procura.
De preferat ar fi ca fiica sa imputerniceasca pe altcineva.
Dvs veți semna și în nume propriu și ca mandatar al soțului.
Nu puteți sa și centrați, sa și dați cu capul.
Multumesc mult de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am ... Adriana68 Adriana68 Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am procura, sotului meu. Am o casa la tara, cadastru facut, intabulare,, toate actele. Verisorul meu ... (vezi toată discuția)
Donatie garsoniera viorel09 viorel09 matusa mea care locuieste in strainatate vrea sa imi doneze garsoniera. nu poate sa stea in tara decat 5 zile, insuficient pentru perfectarea actelor. Poate sa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma ... mariasab mariasab Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma adauge in titlul de proprietate al apartamentului? E nevoie de avocat/notar , sau se poate face ... (vezi toată discuția)