avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Bunica mea, la casatoria cu bunicul, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Bunica mea, la casatoria cu bunicul, acesta avea doi ...

Bună seara! Bunica mea,la casatoria cu bunicul,acesta avea doi copii din prima căsătorie. Au avut împreună alți doi. Întrebarea mea este dacă cei doi copii ai bunicului din prima căsătorie pot veni la moștenirea bunicii,ca mamă vitregă.
Cel mai recent răspuns: puedo_2004 , utilizator 19:27, 30 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pot, fiindcă nu sunt rude de sânge.
Dar, dacă bunica a avut bunuri proprii și a decedat prima, va fi moștenită de bunic (în calitate de soț supraviețuitor) si de cei 2 copii ai sai.
Mai departe, la decesul bunicului, partea acestuia va fi moștenită de toți cei 4 copii.
Saru'mana! Bănuiam. Acum am confirmarea.

raluk0207 a scris:

Nu pot, fiindcă nu sunt rude de sânge.
Dar, dacă bunica a avut bunuri proprii și a decedat prima, va fi moștenită de bunic (în calitate de soț supraviețuitor) si de cei 2 copii ai sai.
Mai departe, la decesul bunicului, partea acestuia va fi moștenită de toți cei 4 copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei case ancabrasov ancabrasov Buna ziua. Bunicul meu bun din partea mamei s-a recasatorit dupa decesul bunicii mele si a construit o casa cu noua lui sotie,ei doi nu au mai avut copii decat ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)