avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria refuza sa ofere aviz racordare apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria refuza sa ofere aviz racordare apa

Buna ziua,
Am autorizatie de constructie casa. Localitatea si-a tras apa pe fonduri europene. Pe strada care i-mi construesc casa nu e apa, este doar pe strada vecina. Am cerut sa mi se acorde aviz de racordare, insa mi sa refuzat fara nici un motiv intemeiat. Exista cale legala prin care pot soma primaria sa-mi dea dreptul de racordare la apa a comunei ?
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
Andrei Petru 1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrei Petru 1 , utilizator 11:50, 29 Noiembrie 2022
Bună ziua,

Puteți chema în instanță Primăria printr-o acțiune în contencios administrativ.

Pe scurt, dvs. în fața instanței refuzul nejustificat al Primăriei de a vă da aviz de racordare și solicitați să se emită un aviz (dacă toate condițiile legale sunt îndeplinite).

Atenție: înainte să vă adresați instanței, trebuie să formulați o plângere prealabilă în termen de 30 de zile de cand vi s-a comunicat refuzul, adică să solicitați oficial Primăriei să-și revoce actul prin care s-a refuzat emiterea avizului și să emită avizul cerut de dvs. În cazul în care și la această plângere Primăria refuză sau nu răspunde, puteți să o chemați în judecată în termen de 6 luni de la respingerea plangerii prealabile
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
Cabinet de Avocat Tudor ANCA, Avocat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de a prezenta autorizatia de construire avas avas Buna ziua, Cum trebuie sa procedez cu o primarie care refuza sa-mi prezinte o autorizatie de construire pe care a eliberat-o si care imi incalca dreptul la ... (vezi toată discuția)
Am facut adresa catre primarie. care sunt pasii pentru a o da in judecata? ARES99 ARES99 Se implinesc 30 de zile de cand am depus o adresa la Primaria de Sector, in atentia Dlui Primar, aducandu-i la cunostinta o neregula facuta de o angajata a ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza sa rezolve problema ayana ayana Buna ziua! Am si eu o problema... Cu cateva luni in urma, un vecin, a facut un gard de 36m lungime intre proprietatea lui (teren arabil) si proprietatea ... (vezi toată discuția)