avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicul meu a vândut un teren agricol încheind un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicul meu a vândut un teren agricol încheind un contract ...

Bunicul meu a vândut un teren agricol încheind un contract de vânzare cumpărare fără a parcurge procesul de preempțiune. Adică a primit un număr de înregistrare de la primărie pentru adeverință dar niciodată nu a depus cerere ori să parcurgă procesul de afișare a vânzării, etc. Aș putea cere în instanță anularea adeverinței și automat al contractului, dar întrebarea mea e pe cine dau în judecată, Primăria care a eliberat adeverința fără a respecta procedura și legea, ori partea care a cumpărat terenul?
Cel mai recent răspuns: marysimo , utilizator 18:35, 30 Noiembrie 2022
In ce an a vandut bunicul terenul? Terenul este extravilan?
Terenul este agricol (extravilan). În 2001.
După 20 de ani credeți ca mai puteți face dovada ca nu s a respectat procedura respectiva,eu ma îndoiesc.Din punctul meu de vedere o eventuala,,anulare" ar fi.putut fi ceruta doar de beneficiarii dreptului de preemțiune și în nici un caz de dvs .. Oricum e interesant dacă colegii de forum.au si alte opinii ,
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

marysimo a scris:

Terenul este agricol (extravilan). În 2001.

Obligativitatea parcurgerii etapelor procedurale privind exercitarea dreptului de preemțiune este reglementata din 2014.
În 2001 nu exista și nu se depunea nicio oferta de vânzare.
Da, am dovada chiar de la Primărie, adresă, că procedura nu a fost respectată, și mai mult, datele din buletin din contract sunt ale altei persoane, iar semnătura de la primărie când a fost eliberată adeverința (pentru ridicare) e diferită față de semnătura de pe contract. Am încercat la notar să-mi arate documentele pe baza cărora sa făcut contractul și nici nu a mai dorit să coopereze cu mine, deși inițial când am cerut doar copie legalizată a contractelor era foarte amabilă și cooperantă.

Întrebarea mea e cu cine mă judec?

Alte discuții în legătură

Anulare contract vânzare - cumpărare marysimo marysimo În 2004 bunica mea defunctă a vândut un teren fără adeverința de publicitate. Pe contract, la notar, au trecut un număr de înregistrare dar în ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare teren extravilan neîntabulat marysimo marysimo În 2001 am cumpărat un teren extravilan, neîntabulat, pe care proprietarul avea doar un certificat de moștenitor. Contractul a fost făcut atunci la notar. ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o situație.... părinții mei vor sa vândă un ... Danut Marius Danut Marius Buna seara Am o situație.... Părinții mei vor sa vândă un pamant(cu toate actele in regula)....dar cumpărătorul spune ceva despre PREEMTIUNE si vrea ... (vezi toată discuția)