avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce este ordonata presidentiala ,care este efectul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce este ordonata presidentiala ,care este efectul juridic?

ce este ordonata presidentiala ,care este efectul juridic?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:09, 30 Noiembrie 2022
Pe calea ordonantei presedintiale, instanta va putea sa ordone masuri provizorii in cazuri urgente, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin întarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru înlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări. Efectul este imediat dar provizoriu.
Efectul juridic este ca instanta dispune urgent, cu caracter executoriu (se poate aduce la indeplinire prin executare silita), masuri provizorii, care nu sufera amanare, pana la judecarea cauzei pe fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala yuxyujia yuxyujia va rog sa-mi spune-ti cum pot cere ORDONANTA PREZIDENTIALA - mi s-a respins contestatia la executare si pot face recurs - cum pot cere ordonanta ... (vezi toată discuția)
Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala robynson robynson Legea 255 cu numarul 960, din 9 decembrie 2015 in care o unitate miniera imi afecteaza proprietatea abuziv ,pot sa ii opresc cu ordonanta presidentiala? (vezi toată discuția)