avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... O firma foooooarte mare cu care am colaborat nu mi-a ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

O firma foooooarte mare cu care am colaborat nu mi-a achitat ...

O firma foooooarte mare cu care am colaborat nu mi-a achitat o factura de peste 90 de zile. Eu am un srl (one man show, ei o companie cu peste 400 de angajati). Avem un contract si o anexa pe care sunt trecute livrabilele. Aveti un sfat pentru mine? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
Stan Papusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:16, 11 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă valoarea facturii nu depășește 10.000 de lei puteți face o cerere de valoare redusă. Găsiți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_509...

Și aici aveți explicații care vă ajută:
[ link extern ] /
[ link extern ] /

Dacă datoria e mai mare trebuie să apelați la instanță.
Ar fi bine să-i notificați de pe-acum, indiferent ce cale alegeți. Dați-le un termen de 5 zile. Poate reușiți fără complicații.
Cererea cu valoare redusa se soluționează tot în instanta.Nu contează ca firma e mare,e chiar un avantaj pt ca o sa aveți ce executa în caz de câștig.Incercati cu un mail apoi cu o notificare prin av dacă vreți amiabil dacă nu în funcție de valoarea facturii aveți mai multe variante în instanta.
Va multumesc amandurora pentru raspunsuri. Cu emailuri am tot incercat ... Am sa le mentionez ca intentionez sa iau si actiune legala daca nu putem altfel. Suma se incadreaza la cerere de valoare redusă. Faptul ca trimit o notificare printr-un avocat inseamna ceva mai mult decat faptul ca le demonstrez ca am intentii serioase? (nu vreau sa jignesc acum pe nimeni, pur si simplu intreb). Aveti idee cat ar costa o astfel de "procedura" la un avocat?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Există un formular standard obligatoriu pentru procedura cu privire la cererile cu valoare redusă, prevăzut de Ordinul Ministrului Justiţiei Nr. 359/C din 29 ianuarie 2013 pentru aprobarea formularelor utilizate în procedura cu privire la cererile de valoare redusă prevăzută de art. 1025-1032 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă. Formularele standard reglementate sunt: formularul de cerere, formularul pentru completarea sau/şi rectificarea formularului de cerere şi formularul de răspuns.

In prealabil litigiului, exista posibilitatea trimiterii unei notificari, prin avocat, iar creanta sa fie platita.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Cererea cu valoare redusa se soluționează tot în instanta.

Așa e, exprimarea mea a fost incompletă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocat merbogen merbogen am platit 2099,99 lei la firma Alprod 93,CUI: RO 3577497, pentru materiale pe care nu le-am ridicat sau primit. Mi-au promis ca-mi restituie banii - nu s-a ... (vezi toată discuția)
Beneficiarul nu plateste, termen plata expirat 60+ zile, ce pot sa fac? gergely_sz gergely_sz Buna ziua Am urmatoarea problema: In luna octombrie 2014 am facut un contract cu o firma mare, binecunoscuta probabil de toata lumea. Obiectul contractului ... (vezi toată discuția)
Cerere valoare redusa akadea akadea La data de 15.02.2013 a intrat in vigoare Noul Cod de procedura civila. Acesta aduce schimbari in procedura de judecata a cauzelor, mai ales in ceea ce ... (vezi toată discuția)