avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Am dat comanda la o mașină electrică in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Am dat comanda la o mașină electrică in 03.02.22 ...

Buna ziua,

Am dat comanda la o mașină electrică in 03.02.22 iar configurația mașinii arata că beneficiază de încărcare rapidă la 85kw (documente printate și înmânate de către dealer)

In 05.02.22 plătim avansul in urma configurației. Apar in mediul online informații că mașina vândută în Ro, varianta comandata de noi nu dispune de încărcare rapidă.

In vară am luat legătura cu dealerul, sa modificam comanda dar nu ne mai încadram in la livrare prin programul rabla plus daca făceam modificări și alegeam alta varianta, plus că era și mai scumpă decât a fost in februarie.

Mașina vine in noiembrie fără încărcare rapidă, fac cerere la ANPC, atașez configurația respectiva și primesc răspunsul că mașina nu are acea configurație in Ro în fișa produs.

Se poate face ceva in acest sens?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Paul I , utilizator 23:14, 4 Ianuarie 2023
daca producatorul nu vrea sa vanda in Romania un anume tip de masina, nu e nimic de facut
A prezentat o configurație, am plătit avans iar când a venit mașina era altceva.

În fișa tehnică nu apărea, dar în configurație era prezentată și încarcarea rapida pe care in final nu o are.

Nu poate fi obligat să remedieze situația?

Poate configurația sa fie proba in instanță?
Mulțumesc.

adriandimitriu a scris:

daca producatorul nu vrea sa vanda in Romania un anume tip de masina, nu e nimic de facut

dealerul face ce spune producatorul (e un agent de vanzari), el nu poate aduce orice masina. prin urmare, si raspunderea lui e limitata. am inteles ce spuneti despre specificatie, dar daca ati fost informat in prealabil... fireste ca va puteti judeca, iar ce probe vreti sa administrati in instanta, veti stabili cu avocatul dvs.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2022
adriandimitriu, utilizator
După ce am depus plângere la ANPC și la Comisia Eu, am fost contactat din partea Renault, că își recunosc greșeala și dacă renunț la plângeri voi primi 500 euro pt greșeala lor.

Mi-au spus că technic mașina nu poate fi modificată și adăugată încărcarea rapida, (deși tehnologia se aplica deja pe alte modele din alte țări, probabil costurile sunt prea mari pt ei...)

Nu știu cât de mari ar fi sancțiunile celor de la ANPC+ comisia europeană...

Cum as putea proceda?

Prejudiciul clar e mai mare de 500 euro. Conform lor mașina nu se poate duce în fabrica și adăugată încărcarea DC.

Ce e de făcut?

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism nelivrat conform contractului; ce pot face? dipopa dipopa Buna ziua, In data de 16.03.2022 am incheiat un contract de vanzare-cumparare pt un autoturism Kia Sportage 1.6 T-GDI HEV 6AT 4x4 Business Line + optionale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie legata de achizitionarea unei masini ... Dianam03 Dianam03 Buna ziua, Am o situatie legata de achizitionarea unei masini noi de la un dealer autorizat. Pentru inceput, mi-a fost cerut un avans minim pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract auto Emilian7 Emilian7 Am decis achizitionarea unui nou vehicul prin programul Rabla , am vizitat diferite showroom-uri din Constanta iar masina care mi-a atras atentia a fost un ... (vezi toată discuția)