avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, teren cumparat de la o matusa, cu contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, teren cumparat de la o matusa, cu contract de mana ...

Buna ziua, teren cumparat de la o matusa, cu contract de mana in 2019, dansa a decedat in 2021, cum se poate intabula terenul? succesiunea nu e facuta pentru ca nu era dupa ce, nici testament nu exista
Cel mai recent răspuns: iuliasi , utilizator 19:26, 3 Decembrie 2022
Nu se poate intabula fără acte de proprietate.
Pe rolul cui este terenul acum, la Primarie?
Buna ziua, avem contractul de mana si titlul de proprietate in original, matusa era veteran de razboi, era scutita de taxe si impozite
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
iuliasi, utilizator
Nu va ajuta cu nimic faptul ca dețineți titlul de proprietate în original, dacă acesta este pe numele mătușii.
Și nici în baza actului de mana nu puteți face intabularea.
Ok, mătușa nu plătea impozit, dar rolul agricol pe numele cui e?
Al mătușii sau al dvs?
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
raluk0207, utilizator
al matusii
Trebuie dezbătută succesiunea după mătușa și încheiată vânzarea cu moștenitorii.
Sau, ii chemați în judecata pe moștenitori și perfectati vânzarea în instanță.

Alte discuții în legătură

Eliberare act proprietate dupa testament. alin76 alin76 Strabunica a dat testatment bunicii mele care la randul ei a dat testament mamei mele pe un teren aflat langa curtea casei . Testamentul strabunicii este ... (vezi toată discuția)
Intabulare petimihail petimihail Am o sora si parintii nostrii au lasat toata averea pe numele nostru prin testament facut la notar ei raminind numai cu calitate de uzufruct viager . la ... (vezi toată discuția)
Act de mana popc popc Buna seara, Tatal meu a cumparat un teren acum 10 ani de la o matusa si s-a intocmit un act de mana cu 2 martori, in care s-a specificat suma si suprafata de ... (vezi toată discuția)