avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara!Numele meu este Rătescu Loredana. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara!Numele meu este Rătescu Loredana. Întrebarea mea ...

Bună seara!Numele meu este Rătescu Loredana. Întrebarea mea este legată de o problemă care ține de asociația de proprietari din care fac parte .Această asociație aparține unui singur bloc cu trei scări. Scara în care locuiesc nu are curent electric de cel puțin 15 ani ,de când locuiesc eu aici. Instalație electrică există dar din cauza unui proprietar care fura curent de pe scară ,furnizorul a întrerupt distribuirea energiei electrice. Acum,fiecare proprietar are un bec în fața ușii pe care îl aprinde seara .Administratorul ne-a convocat la o ședință (scara noastră)pentru a ne anunța că cei de la primărie (a avut un control în urma unor reclamații de la celelalte două scări)i-au pus în vedere faptul că noi suntem obligați să avem curent electric pe scară și femeie de serviciu .A venit cu două oferte care,am constatat atunci când i le-am cerut să le studiez,că de fapt nu erau pentru scara noastră (una era făcută pentru alt bloc,cu mai multe apartamente si dublă la preț față de cealaltă. Mi-a spus că a luat-o din greșeală pe aceea și că îmi va arăta cea de a două ofertă a unei firme specializate în instalații electrice. Bineinteles ca nu a facut acest lucru.Scuze pentru faptul că am scris atât de mult. Întrebările mele sunt:
Poate demara lucrările în condițiile in care 7 din 8 proprietari sunt de acord cu acest lucru?Dacă da,eu trebuie să contribui cu bani cu toate că nu vreau?Este obligată să mai vină cu două oferte din care nou să putem alege sau ,dacă proprietarii sunt de acord pot încheia contract cu cine vor?Scrie undeva ,negru pe alb,faptul că suntem obligați să avem contract de utilități pe scara?
Cel mai recent răspuns: Loredana Rătescu , utilizator 20:09, 2 Decembrie 2022
Conducerea asociatiei este obligata sa va puna la dispozitie actele in baza carora se va efectua lucrarea.
Avand in vedere votul majoritatii membrilor, lucrarea poate fi efectuata iar dvs. sunteti obligata sa contribuiti.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Conform disp L nr 196/2018 hotararile pentru interventii la partea comuna de condomini se adopta cu majoraitatea voturilor particpantilor la adunarea generala,
Legal trebuiesc depuse mai multe oferte de la operatori econimici diferiti si oferta care satisface cerintelor asociatiei de proprietari va genera incheierea de raport juridic de prestatie
Mulțumesc!In această lege ,a condominiului este precizat faptul că fiecare asociație de proprietari este obligată să aibă contract pentru utilități(curent electric)?
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
Loredana Rătescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O scara de bloc, cu 19 apartamente, se poate retrage din asociatia de proprietari? LuminitaDumitru LuminitaDumitru In ce conditii se poate retrage o scara de bloc din Asociatia de Proprietari, cheltuielile pe care le impartim fiind energia electrica din scara blocului, ... (vezi toată discuția)
Hotariri comitet noelsfinx1976 noelsfinx1976 Vreau sa stiu si eu daca se poate cum poate un comitet format din 9 persoane dar nici odata prezenti mai mult de 5 sa hotareasca cheltuieli foarte mari ( ... (vezi toată discuția)