avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Mi s-a retinut permisul de conducere si mi s-a eliberat dovada cu drept de circulatie, deschizandu-se si dosar penal pentru conducerea unui tractor agricol neinmatriculat, implicat intr-un accident din care au rezultat doar pagube materiale. Am primit solutia de clasare pentru ca fapta nu este prevazuta de lege, in Codul Penal vorbindu-se despre autovehicul neinmatriculat, iar tractorul se incadreaza la vehicul. Am mers la politie cu ordonanta de clasare si nu mi s-a restituit permisul. Au dreptul sa il suspende?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:07, 3 Decembrie 2022
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa fie analizata rezolutia de clasare a dosarului
Aveti dreptul sa solicitati audienta la procuror care sa va comunice detalii relevante
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
.........................
c) pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
[ link extern ]
[ link extern ]
Dvs. spuneti ca decizia de clasare face referire la teza I :"fapta nu este prevăzută de legea penală ", in cazul asta ar trebui sa va restituie permisul.



Stoica Mirel a scris:

[quot Am mers la politie cu ordonanta de clasare si nu mi s-a restituit permisul. Au dreptul sa il suspende?


Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a retinut permisul de conducere si mi s-a eliberat dovada ... Stoica Mirel Stoica Mirel Mi s-a retinut permisul de conducere si mi s-a eliberat dovada cu drept de circulatie, deschizandu-se si dosar penal pentru conducerea unui tractor agricol ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)
Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)