Divorț cu minor la notar !
Am contradicții cu soția privind divorțul la notar. Ea dorește să păstreze numele meu de familie și să nu plătească pensie alimentară. În schimb eu nu doresc sa păstreze numele pentru că s-a purtat grosolan cu mine alungându-mă din casa ei și să-i dau pensie alimentară începând de la anul 2023 când se termină o pensie alimentară veche, copilul împlinind 18 ani !
Cum mă sfătuiți sa procedez în afară de instanță sau tribunal ?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu va intelegeti, va trebui sa va adresati instantei pt divort.
Nu am inteles cu pensie ce vreti fiecare. Pensia e un drept al copilului si mama nu poate renunta la el si veti plati de la data depunerii cererii.
Nu este vorba despre ce va sfatuim noi, ci de ceea ce legal se poate sau nu.
Iar in cazul dvs - daca nu exista acord deplin pe toate aspectele legate de desfacerea casatoriei (vezi numele si pensia) - atunci casatoria nu poate fi desfacuta pe cale amiabila la notar, singura dvs varianta este instanta de judecata care este unica abilitata sa se pronunte in caz de divergente intre soti.
Divort
alessa_on
Cum se poate divorta astfel incat fiecare dintre cei doi parteneri sa fie tras la raspundere pentru bunurile impartite inaintea casatoriei, in peroada de ... (vezi toată discuția)
Separare legala
Nico Tanase
Buna ziua! Nu ma mai inteleg cu sotul si as dori sa ne separam. Casatoria are mai
putin de un an de la data oficierii. Mentionez ca avem impreuna un copil. ... (vezi toată discuția)