avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar domiciliul la mama, aceasta pleaca in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar domiciliul la mama, aceasta pleaca in strainatate

Buna ziua.
In situatia in care exista divort cu minor, incheiat la notar, cu stabilirea domiciliului copilului la mama, tatal obligat sa plateasca pensie de intretinere, iar mama pleaca din tara in mod repetat mai multe luni si lasa copilul la tata, pentru acea perioada exista obligatia tatalui de a plati acea suma de bani? De asemenea, el nu primeste niciodata de la mama sume de bani pentru perioada cat lipseste. Ce se intampla cu domiciliul copilului (varsta 10ani)? Poate tatal sa solicite sa se schimbe domiciliul copilului la el?
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
frey, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:03, 25 August 2023
Rezolvati amiabil.
La instanță nu umbla câinii cu covrigii în coadă în cazul taților.

Încercați sa consultați confidential un avocat cu experienta și nu Încercați sa deschideți un proces aiurea.
Sunt multe lucruri de analizat.

București 2023
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc, dar intrebarea este tocmai in sensul in care nu se poate rezolva amiabil. Mama nici nu poate dovedi un venit constant si legal.
Eu v-am spus ce trebuie sa faceți.
Nu are relevanta ca are venituri mici.
Doar atat nu va ajută.
Trebuie despicat firul în patru ca sa va fie analizate șansele.

București 2023
Tatal poate si trebuie sa ceara schimbarea domicililui minorului, avand in vedere ca s au schimbat conditiile de fapt avute in vedere la data divortului la notar.

Daca mama nu poate ingriji, supraveghea adecvat, asigura financiar intretinerea copilui, fiind chiar plecata din tara tatal este cel in masura (chiar obligat) sa asigure respectarea drepturilor si intereselor minorului. Asadar actiune in instanta pentru schimbare domiciliu si pensie de intretinere de la mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu minor la notar ! am contradicții cu soția privind ... Angel2022 Angel2022 Divorț cu minor la notar ! Am contradicții cu soția privind divorțul la notar. Ea dorește să păstreze numele meu de familie și să nu plătească ... (vezi toată discuția)
Vizitele minorului Rzaretcha Rzaretcha Bună ziua! Soția mea și fostul ei sot au divortat de comun acord la notar. In cadrul divortului au făcut și o intelegere in ceea ce priveste domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil sau nu???? oache oache Va rog frumos sa ma ajutati sotia vrea sa divorteze si sa imi ia copilu!!!mentionez ca 2 ani de zile cat a fost la scoala am stat mai mult timp eu cu el si mai ... (vezi toată discuția)