avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... delicata problema
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

delicata problema

sa zicem k el si ea divorteaza(ea doreste divortul) din cauza ei pe motive de genul nu te mai iubesc....insa la mijloc este o garsoniera pe care au cumparat-o inainte de divort.....pe contractul casei sunt amandoi trecuti insa pe contractul bancii (pt k garsoniera este luata cu credit ipotecar)....este trecut doar el....doar el plateste rata la banca ...etc.,etc.....intre timp doar s-a finalizat divortul cu specificatia k nimeni nu are pretentii de la celalalt....el fiind intre timp plecat 7 luni in afganistan....intrebare.....ce se poate face in acest sens ca acea garsoniera sa ramana doar lui si fara a fi impartita.....exista vreo modalitate juridica in sensul asta? ast cu nerabdare un rasp...va multumesc:D
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 16:30, 21 Ianuarie 2010
Se poate face partaj voluntar in fata notarului.
In principiu, bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt bunuri comune. Faptul ca pe un contract de achizitie al unui bun (mobil sau imobil) apare numai unul dintre soti nu inlatura nasterea proprietatii comune a bunului respectiv, prin prezumtia legala mentionata si a celei referitoare la mandatul tacit dintre soti.
In situatia partajarii bunurilor comune, sotii pot veni insa cu probe referitoare atat la comuniunea bunurilor cat si la cota de contributie, desi aceasta din urma se accepta pana la o limita, considerindu-se ca, indiferent de cine a facut plata, sotii contribuie la patrimoniul comun in moduri diferite, dar echivalente.
Totul depinde in acest caz si de probe, dar personal, nu vad cum ati ramane cu intreg bunul fara sa va despagubiti si sotia, daca acest bun a fost cumparat in timpul casatorie. Puteti incerca, dar cred ca puteti obtine, in cel mai bun caz o cota mai mare, dar nu intreg dreptul.
De comun acord insa, se poate incheia o tranzactie sau un partaj voluntar in acest sens. Eu cred insa ca nu la asta v-ati gandit cand ati pus intrebarea ci numai la situatia unui partaj judecatoresc fara un acord comun asupra acestui drept.
Actiunea de partaj este imprescriptibila si se poate introduce oricand.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ContSters36411, utilizator
Asa cum v-a spus si Miklos,cred ca un partaj voluntar la notariat ar fi o solutie.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj simisf simisf Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Partajul, dupa cat timp se poate face de la divort, exista o limita de timp? Si, daca am dobandit o masina in ... (vezi toată discuția)
Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu buna ziua,am divortat de sotie,sa terminat procesul pe data 2 iulie 2010,am impartit si bunurile de comun acord eu am ramas in apartament,cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Partaj Alexandra1394 Alexandra1394 Buna ziua!Parintii mei vor sa isi separe bunurile.Daca bunurile sunt trecute doar pe numele unuia dintre soți ,ele pot deveni bunuri comune in timpul ... (vezi toată discuția)