avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cazuri de suspendare a permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cazuri de suspendare a permisului de conducere

Buna ziua! Mi s-a retinut permisul de conducere din cauza unui accident. Conduceam un tractor neinmatriculat si s-a dispus clasarea in temeiul art.16, alin.1, lit.b TEZA I. Am avut dovada cu drept de circulatie si cand am mers la organele de politie cu ordonanta de clasare, nu mi-au restituit permisul de conducere. Ce temei legal au sa faca acest lucru?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:16, 4 Decembrie 2022
Poate ca e doar o intirziere birocratica, altfel ar trebui sa primiti comunicare :
Articolul 103
(1^1) Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere Stoica Mirel Stoica Mirel Mi s-a retinut permisul de conducere si mi s-a eliberat dovada cu drept de circulatie, deschizandu-se si dosar penal pentru conducerea unui tractor agricol ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)