avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cazuri de suspendare a permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cazuri de suspendare a permisului de conducere

Buna ziua! Mi s-a retinut permisul de conducere din cauza unui accident. Conduceam un tractor neinmatriculat si s-a dispus clasarea in temeiul art.16, alin.1, lit.b TEZA I. Am avut dovada cu drept de circulatie si cand am mers la organele de politie cu ordonanta de clasare, nu mi-au restituit permisul de conducere. Ce temei legal au sa faca acest lucru?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:16, 4 Decembrie 2022
Poate ca e doar o intirziere birocratica, altfel ar trebui sa primiti comunicare :
Articolul 103
(1^1) Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere Stoica Mirel Stoica Mirel Mi s-a retinut permisul de conducere si mi s-a eliberat dovada cu drept de circulatie, deschizandu-se si dosar penal pentru conducerea unui tractor agricol ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)
Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)