avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de lucrari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de lucrari

am si eu o problema cu un client si nu stiu cum ar trebui sa procedez in acest caz.pe scurt este vorba de :de o lucrare de prestari servicii,dar din cauza clientului s-a amanat inceperea ei.Clientul a platit avansul conf.contractului,si dupa cum era stipulat in contract ,in termen de 30zile de la plata avansului sa se inceapa lucrarea.Doar ca clientul din diferite motive a amanat inceperea ei,mai mult ca nu obtinuse avizele necesare inceperii lucrarii.Acum ne -a anuntat ca se gandeste sa renunte la lucrare din aceleasi motive,doar ca totusi sa mai amanam inceperea ei.Ideea e ca valabilitatea contractului scade pe data de 31.01.2009.Si nu stiu cum sa procedez.Sa fac un act aditional la acel contract ,sa prelungim contractul,sa specificam ca in cazul renuntarii definite la lucrare va pierde avansul?Nu stiu cum sa procedez.El spunea ca ne auzim dupa data de 1.02.2009,dar din acel moment contractul nu va mai fi valabil.Ce as putea face?Ma ajutati cu sfat ?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:37, 21 Ianuarie 2010
dupa cum observ culpa ii apartine. act aditional cu clauze penale, asa cum v-ati gandit. de specificat ca depasirea termenului va fi considerata o renuntare definitiva la lucrare
intr-un anume fel, situatia neplacuta vi se datoreaza.
In Contractul de antrepriza trebuiau specificate:
- documentele necesar a fi predate executantului, INAINTE de a incepe scurgerea termenului de executie (autorizatie de construire, proiect de executie);
- fixarea momentului inceperii calcularii termenului de executie printr-un PV de predare a amplasamentului, a autorizatie de construire, a proiectului de executie, etc.
Trebuie sa trimiteti Beneficiarului, cu confirmare de primire, o Notificare asupra situatiei existente si punere in intarziere precum si o Somatie de reziliere a Contractului din culpa exclusiva a Beneficiarului.
Se poate face un act aditional relativ la prelungirea contractului, cu stipularea situatiei existente si a solutiilor de intrare in normalitate.
Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandonare lucrare de catre srl MariusValentin MariusValentin Întâmpin următoarea problema , in februarie anul acesta am încheiat un contract de prestări servicii pentru constructie casa cu un SRL , termenul de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii cristyna_i cristyna_i Buna ziua, In ce conditii poate fi reziliat un contract de prestari servicii din partea mea avand in vedere ca trebuia incheiat din data de 10.04.2012, dar nu ... (vezi toată discuția)
Subantrepriza in constrcutii goldstar9 goldstar9 Buna ziua, este posibil ca , firma X de constructii incheie un contract te antrepriza cu Z pentru construirea unei case de 100m2, poate X sa ofere in ... (vezi toată discuția)