avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Tombola in cadrul activitatii unei fundatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Tombola in cadrul activitatii unei fundatii

As dori sa stiu daca in cadrul activitatii unei fundatii (strangere de fonduri in scop caritabil) exista legal posibilitatea organizarii de tombole.
Intreb pentru ca s-ar putea ca o tombola sa fie sub incidenta legii jocurilor de noroc si atunci intervin alte proceduri adminstrative (licenta, taxa, etc ...).

Exista ceva legi in acest sens ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: transylvae , utilizator 12:30, 23 Ianuarie 2010
Am gasit aici legislatia privind jocurile de noroc :

[ link extern ]

Poate cineva sa imi interpreteze articolul 9, notamente :

"Nu sunt considerate jocuri de noroc şi sunt permise fără autorizare următoarele tipuri de jocuri:

a) tombolele organizate în şcoli, în grădiniţe sau în alte colectivităţi şi care au un caracter distractiv şi nonprofit pentru organizatori;"

Sa inteleg din asta ca daca o fundatie organizeaza o tombola iar profitul va fi donat in scop caritativ, aceasta fundatie NU are nevoie de autorizatie ?

Va multumesc.
Am mai facut ceva research pe net si am descoperit OUG 77/2009.
Articolul 11, alin. a) spune exact acelasi lucru ca mai sus :
"Nu sunt considerate jocuri de noroc şi sunt permise fără autorizare următoarele tipuri de jocuri:
tombolele organizate în şcoli, în grădiniţe sau în alte colectivităţi şi care au un caracter distractiv şi nonprofit pentru organizatori"

Dar asta este absolut tot ce se refera la o activitate "non profit", caz in care intra si o fundatie.

In rest mai exista si HG 870/29 iulie 2009 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a acestei ordonante.

Dar nicaieri nu exista referire la tombola organizata in scop caritabil.

Ce sa inteleg din asta ? Ca daca legea nu interzice EXPLICIT aceasta activitate in cadrul unei fundatii, ea este permisa ? Fara autorizatie ?

Multumesc anticipat pentru opinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tombola the_question the_question Buna ziua.Am si eu o problema. Situatie e in felul urmator : am o firma(un SRL),am cumparat pamant si am construit o casa pe firma. Asadar,casa apare in ... (vezi toată discuția)
Documente infintare joc loto carmendobreni carmendobreni va rog sa imi spuneti daca in romania exista posibilitatea de infintare a unei loterii pentru vanzarea unei proprietati asa cum se practica in germania(criza ... (vezi toată discuția)
Ong poate organiza evenimente de strângere de fonduri pentru susținerea activităților ulterioare ale asociației? Pro-Ghioroc Pro-Ghioroc Bună ziua, avem înființat un ONG și as dori să întreb care este baza legală de organizare al unui eveniment?Noi facem meniurile pentru care oamenii ... (vezi toată discuția)