avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personalul poate fi preluat dupa ce a fost concediat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personalul poate fi preluat dupa ce a fost concediat?

Angajatii unei agentii desfiintate conform legii 328/2009 au fost concediati in data de 7 decembrie 2009. pe 9 decembrie a iesit HG 1439 care prevede preluarea angajatilor de catre 2 noi institutii ce urmeaza a fis create. Acum, dupa expirarea preavizului pe 12 ianuarie, ministerul comunicatiilor doreste sa efectueze preluarea, cel mai probabil retroactiv. Cartile de munca nu au fost inchise probabil tocmai in vederea preluarii. In ce conditii este posibil acest lucru si, mai important, ce putem face pentru a impiedica aceasta preluare abuziva? Este vorba de 150 de angajati. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 21 Ianuarie 2010
daca 12 ian. reprezinta data incetarii efective a c.i.m.-urilor se poate !
Puteti face solicitarea de a va inchide c.i.m. , daca nu doriti preluarea.
Am facut nenumarate cereri si sesizari pentru inchiderea cim-urilor dar nu am primit decat somatii pentru a fi inchise. Insa reprezentantul fostei agentii nu s-a conformat. In plus, inca din luna decembrie am facut scrisoare prin care am specificat ca nu suntem de acord sa fim preluati fara a ne da acordul.
Depuneti o sesizare la Inspectia Muncii sau la Ministerul Muncii ori introduceti o actiune in instanta avand ca obiect obligatia de a face - emiterea deciziilor de incetare a raporturilor de munca.
Avem deciziile de concediere din 7 decembrie. preavizul a expirat pe 12 ianuarie. Practic preluare vor sa o faca fie retroactiv, cu o data anterioara celei de 12 sau fara a inchide cartile de munca cu fostul angajator. Este posibil???

Alte discuții în legătură

Personalul poate fi preluat dupa ce a fost concediat? sosetica sosetica Angajatii unei agentii desfiintate conform legii 328/2009 au fost concediati in data de 7 decembrie 2009. pe 9 decembrie a iesit HG 1439 care prevede preluarea ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si incheierea cartii de munca danutzik danutzik in luna ianuarie 2009 am intrat in concediu medical, continuand cu concediu prenatal in lunile februarie si martie 2009 (lunile intregi). am nascut pe 12 ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar somaj dupa concediere elenagabi elenagabi Va adresez rugam,intea sa ma ajutati cu o lamurire la urmatoarea problema. Sunt in perioada de preaviz (contractul de munca va inceta la 30 noiembrie) si, in ... (vezi toată discuția)