avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!Un teren care il am în posesie fără acte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!Un teren care il am în posesie fără acte de 20 ...

Bună ziua!Un teren care il am în posesie fără acte de 20 ani sa făcut cadastru și intabulare pe o laterala a acestuia pentru a se facilita o cale de acces de către un vecin pot sa îl revendic pentru a deveni proprietar prin uzucapiune?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:11, 7 Decembrie 2022
Buna seara.
Da, puteti. Dar, prima data trebuie sa faceti uzucapiunea si apoi puteti revendica.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți invoca uzucapiunea doar dacă faceți dovada că l-ați stăpânit ca un adevărat proprietar, și anume dacă dovediți că ați plătit impozit pe respectivul teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare teren december2008 december2008 Buna ziua! am o intrebare legata de un teren pentru care platesc impozit de mai bine de 20 de ani. vecinul meu a plecat in strainatate cu un an inainte de ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren baranyaizsuzsa baranyaizsuzsa Buna ziua! Avem o situatie in care suprafata terenului din masuratori este diferita de supraf. inscrisa in cartea funciara.Ce implica aceasta ,in cazul unei ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea pe cale de exceptie guest1001 guest1001 Am introdus o actiune in revendicare, si paratul locuieste de peste 30 de ani pe terenul meu. Exista posibilitatea sa invoce in aparare uzucapiunea pe cale de ... (vezi toată discuția)