Am la firma un sofer care isi desfasoara activitatea la 150 km de sediul firmei.El pleaca in fiecare luni dimineata si se intoarce sambata .Deplasarea spre locul de munca ,cei 150 km, ii face cu masina personala. Stiu ca diurna maxima pe care i-o pot da este 32,5 lei/zi,insa eu ii mai dau 100 lei pentru benzina si uzura masiunii lui.Cum pot proceda ca aceasta sa fie deductibila pe firma?Am inteles ca exista si posibilitatea de a-i plati 30 lei/zi pentru cazare fara chitanta justificativa.In cazul in care el doarme in cabina, e legal sa-i dau si acesti bani,si cum procedez sa fie si ei deductibili/.?
Multumesc
1. În situatia în care personalul aflat în delegare nu se cazeaza în condiţiile prevazute la art. 26 din HG nr.1860/2006, cheltuielile de cazare se compenseaza prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.
2. In ce baza ii dati acei bani? .... aveti incheiat un contract?
Nu am contract,exact asta ma interesa,cum sa procedez sa fie legal,dar nu vreau nici ca acei bani,100 lei,sa devina venitul soferului,pentru care ar trebuie sa plateasca el impozit.
Se poate incheia un contract de comodat sau de prestari servicii ... in acest sens, veniturile obtinute in baza lui trebuie decalarate la administratia financiara.
Ideea cu contractul de comodat e foarte buna,va multumesc pentru ea.Trebuie facut la un notar sau e sufiecient facut intre firma si sofer,adica proprietarul masinii?
Cheltuieli deplasare
CrinaV
Va rog sa-mi spuneti cat este diurna legala deductibila pentru 1 zi de deplasare si cat se poate acorda salariatului pentru 1 noapte de cazare fara documente ... (vezi toată discuția)
Chelt cazare
irinuka2005
Buna ziua
As avea si eu o intrebare:
Imi puteti spune va rog daca un sofer care pleaca in deplasare externa (sa zicem Italia)pt 3 zile iar in aceasta ... (vezi toată discuția)