avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... refuz decontare naveta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

refuz decontare naveta

buna seara. sunt un cadru didactic caruia i se refuza decontarea nevetei. mai exact primarul a spus ca e implicat in mai multe afaceri si nu mai are bani pt profesori. suntem 5 cadre. fiecare platim naveta 250 lei pe luna. banii nu i-am mai primit din septembrie. in zona noastra e singura scoala unde nu se deconteaza, desi e o comuna mare, cu pretentii. ce ar trebui sa facem noi pt a ne primi drepturile? multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Drepturile banesti aferente personalului didactic care solicita cheltuieli de deplasare nu poate constitui un moft a primarului, ci o obligatie legala (prevazuta de art. 104 din L. nr. 128/1997) pe care consiliul local trebuie sa o hotarasca. Pe scurt, va redau procedura prin care se face decontarea navetei.
1. In fiecare luna, directorul scolii, dupa ce solicitarile cadrelor didactice au fost aprobate in C.A., va trimite primariei o adresa insotita de tabelul nominal, prin care va solicita aprobarea decontarii biletelor sau a abonamnetelor. ( art. 104, alin. (3^1) din L. 128/1997: Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune, lunar, spre aprobare consiliului local drepturile băneşti aferente personalului didactic care solicită cheltuieli de deplasare).
2. Primarul, viceprimarul sau consilierii (mai greu cetatenii) sunt obligati sa initieze un Proiect de hotarare privind decontarea contravalorii abonamentului.
3. Daca consiliul local refuza sa aprobe proiectul, secretarul este obilgat sa intocmeasca si sa redacteze HCL de respingere si, prin intermediul lui, sa o trimita la scoala.
4. Fiind vorba de un act de autoritate, inainte de a va adresa instantei de contencios, va trebui sa faceti procedura prealabila prevazuta in art. 7 din L. 554/2004 a contenciosului administrativ si numai dupa aceea sa va adresati instantei de judecata.

P.S. Avand in vedere ca sunt abia de astazi uilizator pe acest forum, nu stiu daca postarea mea va mai este de folos, insa am publicat-o si pentru alte cadre didacice interesate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invatamint lucian j. lucian j. care este modul de decont al cadrelor didactice pt naveta? (vezi toată discuția)
Decontarea navetei personalului didactic ozzy2013 ozzy2013 Buna seara, Sunt cadru didactic la o scoala in mediul rural si in cateva zile urmeaza sa ni se deconteze o parte din naveta, in limita bugetului alocat. La ... (vezi toată discuția)
Buget marilena74 marilena74 cheltuielile cu transportul cadrelor didactice de la domiciliu la scoala si invers sunt cuprinse in bugetul primariilor sau in bugetul scolilor?dar ... (vezi toată discuția)