avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

sunt invatator nascut in1954 decembrie ,am vechime la catedra 33 ani la data de 1. 09.2010.Va rog sa-mi spune-ti cand ma pot pensiona anticipat partial?
Toata vechimea este in invatamant . multumesc .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:07, 21 Ianuarie 2010
Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala, intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare cerut de lege.
1. Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala trebuie sa aveti o perioada de cotizare de 35 de ani si varsta de 60 de ani (adica in 2014).
2.La varsta de 62 de ani veti putea iesi la pensie de limita de varsta, in baza Legii 128/1997:
Art. 127, alin. (3) "personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de legislatia in vigoare, daca are o vechime in invatamant de cel putin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani barbatii."
Interventie moderator

Am rugamintea sa cititi Regulamentul de postare si sa precizati pentru cine puneti intrebarile. Nu puteti fi si asistenta medicala si invatator.
Potrivit Regulamentului, fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user).
Va multumesc!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata suzi52 suzi52 M-am nascut la 28 martie 1952, sunt invatatoare, am 37 ani vechime la catedra. Doresc sa stiu daca ma pot pensiona cu data de 1 sept 2010 fara a pierde din ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial andra carola andra carola buna seara! as dori sa imi spuneti daca mama mea, nascuta in 30 martie 1956, angajata in invatamant din 1 septembrie 1980, fara intreruperi in munca (doar ... (vezi toată discuția)
Pensionare segovia_48 segovia_48 Sunt nascut la data de 1.05.1948 si am o vechime in invatamant de 38 ani.Vreau sa stiu daca prevederea art.127(3) din Legea 128/1997 privind Statutul ... (vezi toată discuția)