Buna ziua! Am o situație și am nevoie de ajutor. Sunt creditoare într-un dosar de executare silita. Firma terță unde lucrează debitorul a făcut poprirea pe salariu doar 3 luni plus cheltuielile executorului. Luna noiembrie terțul poprit nu a mai făcut poprirea . Ce as putea sa fac in continuare? Să încerc să fac o cerere în instanță pentru validarea popririi sau mai există și alte modalități? Va mulțumesc.
Tot acolo lucrează,dar firma terță a zis că numai îi oprește banii pentru că riscă să numai vina la munca. Eu ce pot sa fac? Executorul a spus că el nu poate obliga firma.
Da,așa a zis. Eu in acest caz ce mai pot face? Deci persoana tot acolo lucrează cu contract de muncă și în luna noiembrie nu am primit niciun ban. Am vb cu patronul firmei unde lucrează debitorul și am primit că răspuns că numai plătește pentru că îl pierde că șofer. Deci nu se respecta legal un titlu executoriu câștigat în instanță. De asta va rog să mă ajutați cu pașii pe care ii am de făcut. Va multumesc
1) Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.
Puteti cere si dvs validarea popririi in instanta.
Validare poprire
skorpyonull
Sunt chemat (firma)in judecata intr-un dosar in calitate de tert poprit dosar in care se cere validarea popririi. In fapt am fost somat de executor in luna ... (vezi toată discuția)