avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Sunt separata de soț din 2019 .El a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Sunt separata de soț din 2019 .El a părăsit Anglia ...

Buna ziua
Sunt separata de soț din 2019 .El a părăsit Anglia si eu am rămas acolo .In 2021 eu am nascut in baietel .tatal fiind altcineva. Nu am putut sa divorțam până în momentul de față pentru ca nu am reusit sa dau de soț.a luat si certificatul de căsătorie...etc .Acum fiind in romania am băgat divorțul la tribunal.doresc sa pornesc tăgadă paternitati impotriva sotului .Intrebarea mea cum pot sa dovedesc ca noi am fost în țări diferite si ca nu poate fi tata copilului.Fara sa ajung la adn ceea e un proces f scump.El nevrând sa si faca apartia nici la divort.la nimic. ..nu vrea sa fie implicat si sa rezolv singura.
Va multumesc
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Be good , utilizator 09:09, 11 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Orice fel de dovezi credeți că vă ajută (mesaje, martori, diverse acte), însă de regulă, ca instanțele să fie sigure că soluția ce va fi dată este cea legală, dispun efectuarea unei expertize ADN.
Paternitatea, respectiv orice dosar care are in discutie filiatia este unul tratat cu foarte mare seriozitate de instante avand in vedere consecintele in viata unei persoane. De aceea nu v as sfatui sa va mai stresati cu mesaje si alte probe caci regina probelor - fara de care instantele nu vor decide - este expertiza INML de stabilire a paternitatii. Sunt instante care accepta si test genetic la laboratoare private, test care este mult mai ieftin (insa este f rara practica aceasta a instantelor).

Expertiza o veti face cu tatal natural si nu cu inca actualul sot, astfel ca avand o probabilitate de 99,9% ca cel expertizat sa fie tatal minorului automat exclude ca tata pe sotul dvs.

V as fi sfatuit sa faceti intai tagada si apoi divortul, pt ca el este - la acest moment - un divort cu minor din casatorie, dosar care se judeca dupa alte reguli decat un divort fara minor bazat pe o despartire mai mare de 2 ani.

Avand dosar de divort cu minor instanta este obligata sa se pronunte pe autoritatea parinteasca, pe stabilirea locuintei si pe pensia de intretinere.

Prin urmare nu duceti corect bataliile, pierzand timp aiurea si incercand sa demonstrati ce nu va foloseste decat in foarte mica masura.

Angajati un avocat sau schimbati l pe cel pe care il aveti caci nu este calea corecta si rapida cea pe care ati pornit.
Multumesc frumos pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Lemg Lemg Buna ziua!...am sa va expun un caz si astept din partea d-voastra opinii,pareri si sfaturi!...o buna prietena se confrunta cu urmatoarea situatie...sotul ei a ... (vezi toată discuția)
Tăgadă paternitate wetrose wetrose Va salut, Speta este urmatoarea: am deschis proces de tagada paternitate(minor nascut in 2016).cum am ajuns aici........am cunoscut-o pe actuala sotie in timp ... (vezi toată discuția)