Buna ziua,
Am o intrebare mai alambicata: am niste vecini "binevoitori" care isi invata copii sa imi cheme cainii la gard, unul din ei era mai bun de paza si nu se apropiau de el la inceput. Apoi tot au insistat sa il cheme la gard cat nu eram noi acasa. Pana la urma mi-au omorat cainele, in curte fiind, stropindu-l cu antigel pe labele din fata si pe bot. A murit dupa o zi, iar otravirea mi-a fost confirmata de catre veterinar, posmortem.
Mentionez ca atat gospodaria cat si cota din drumul privat sunt propritate personala.
se poate incadra la tulburare de posesie? Poate sa se adune cu pedeapsa uciderii unui animal?
Ca sa va dau si mai multe amanunte , acei copii si unul dintre parinti, la inceput intaratau cainii aruncand cu pietre, ori cu batul prin gard, in curtea mea. Am discutat sa nu mai faca acest lucru si lor li s-a parut ca suntem nebuni...IMentionez ca in trecut, masina parcata in dreptul portii a fost avariata spargandu-i-se luneta. Atunci ne-am inteles si mi-a platit costul primit initial de catre firma specializata.A trebuit sa platim in plus ca avea si senzori de incalzire,dar macar o parte au platit.
Problema este ca ei , parintii ,nu inteleg conceptul de proprietate privata si nici ca fiecare are drepturi si obligatii.Ma gandesc ca o actiune penala i-ar mai linisti.
Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Tulburare de posesie sigur nu este, in ceea ce privește moartea animalului aveti posibilitatea în baza legii 205/2004 sa faceti plângere la IPJ-Bpa Însă greu de avut o finalitate după cum ați descris speța