avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburare proprietate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburare proprietate?

Buna ziua,
Am o intrebare mai alambicata: am niste vecini "binevoitori" care isi invata copii sa imi cheme cainii la gard, unul din ei era mai bun de paza si nu se apropiau de el la inceput. Apoi tot au insistat sa il cheme la gard cat nu eram noi acasa. Pana la urma mi-au omorat cainele, in curte fiind, stropindu-l cu antigel pe labele din fata si pe bot. A murit dupa o zi, iar otravirea mi-a fost confirmata de catre veterinar, posmortem.
Mentionez ca atat gospodaria cat si cota din drumul privat sunt propritate personala.
se poate incadra la tulburare de posesie? Poate sa se adune cu pedeapsa uciderii unui animal?
Ca sa va dau si mai multe amanunte , acei copii si unul dintre parinti, la inceput intaratau cainii aruncand cu pietre, ori cu batul prin gard, in curtea mea. Am discutat sa nu mai faca acest lucru si lor li s-a parut ca suntem nebuni...IMentionez ca in trecut, masina parcata in dreptul portii a fost avariata spargandu-i-se luneta. Atunci ne-am inteles si mi-a platit costul primit initial de catre firma specializata.A trebuit sa platim in plus ca avea si senzori de incalzire,dar macar o parte au platit.
Problema este ca ei , parintii ,nu inteleg conceptul de proprietate privata si nici ca fiecare are drepturi si obligatii.Ma gandesc ca o actiune penala i-ar mai linisti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2022
Michaela2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin2o14 , utilizator 22:23, 10 Decembrie 2022
Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Tulburare de posesie sigur nu este, in ceea ce privește moartea animalului aveti posibilitatea în baza legii 205/2004 sa faceti plângere la IPJ-Bpa Însă greu de avut o finalitate după cum ați descris speța

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini agasanti si fara ocupatie vs. caine aflat pe proprietate personala. mateigeamina mateigeamina De aproximativ 2 ani , parintii mei s-au mutat intr-o zona rurala(Posesti , Prahova). Odata cu aceasta mutare , au luat si cainele familiei (o catelusa ... (vezi toată discuția)
Unde reclam un vecin cu prea multi caini? AlexandruDumitru AlexandruDumitru Buna seara! Acum 3 ani, fostii mei vecini au vandut propietatea lor unor oameni care au decis sa se mute in zona rurala. In momentul in care s-au mutat acesti ... (vezi toată discuția)
Este tulburare de posesie ?? adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Locuiesc in mediu rural, unde am ca \"vecini \" o familie ce au drept de servitute a unui drum care trece prin proprietatea mea. Pentru a fi ... (vezi toată discuția)