avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua, Persoana juridica inregistrata in scopuri ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua, Persoana juridica inregistrata in scopuri de tva achizitioneaza ...

Buna ziua,
Persoana juridica inregistrata in scopuri de tva achizitioneaza in decembrie un apartament cu taxare inversa cu destinatia inchiriere persoane fizice.Care sunt implicatiile din punct de vedere al tva-ului daca emite factura de chirie cu tva sau fara tva?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 11:42, 12 Decembrie 2022
Daca inchiriaza fara TVA va trebui sa faca ajustarea TVA dedusa la achizitie cf art 305 din Codul Fiscal .
Daca inchiriaza cu TVA scapa de aceasta obligatie ( va trebui sa depuna o notificare catre ANAF prin care opteaza pentru inchirierea cu TVA)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)
Se plateste tva? officeaviconta officeaviconta 1. Casa achizitionata pe firma cu taxare inversa prin contract de vanzare-cumparare. In iulie 2023 se implinesc 5 ani de la achizitie. In cazul vanzarii/darii ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica PNicusor PNicusor Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil nou pe persoana juridica platitoare de TVA. Am inteles ca vanzatorul poate sa faca factura cu taxare ... (vezi toată discuția)