avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contracte de inchirire si comodat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contracte de inchirire si comodat

buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca contractele de inchirire si cel de comodat se inrgistreza undeva?Detin ambele contracte si nu stiu cum sa procedez si daca este obligatorie declararea contractelor.Pentru contractul de inchiriere am depus declaratia unica.Mai am o intrebare daca chiria este de 600 euro(Venit brut 31200 si venit net 18720 lei) trebuie sa platesc CASS . Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:53, 14 Decembrie 2022
Contractul de locatiune se inregistreaza la ANAF
Contractul de comodat se incheie cu titlu gratuit.
Nu percepeti niciun ban ( teoretic ).
Daca veti percepe o suma de bani aferent contract - incheiati contract de imprumut si inregistrati-l la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contracte de inchiriere ancasb ancasb buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca contractele de inchirire si cel de comodat se inrgistreza undeva?Detin ambele contracte si nu stiu cum sa procedez si daca ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)