avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitate numire comisie de receptie cantitativa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitate numire comisie de receptie cantitativa si calitativa institutie publica

Am rugamintea de a ma lamuri intr-o problema care tine de finante-contabilitate. Sunt angajat pe specialitatea IT la o institutie publica care este ordonator tertiar de credite. In trecut a existat o comisie de receptie a bunurilor si serviciiilor care tin de IT, formata din 3 membri dintre care unul era angajat pe IT, insa nu a mai fost numita de aproximativ 2 ani. Acum in contractele de achizitie care tin de IT este fraza ,,Livrarea produselor se va executa la sediul autoritatii contractante unde se va efectua receptia in prezenta unui angajat de la IT din partea autoritatii contractante si un delegat imputemicit de ofertant.'' Este corecta aceasta procedura din punct de vedere legal ? Un singur angajat de la IT sa inlocuiasca comisia de receptie calitativa si cantitativa (care avea in componenta 3 membri unul de la achizitii, unul de la contabilitate si unul de la IT). Mentionez ca atunci cand autoritatea superioara, respectiv ordonatorul principal de credite - ministerul, face livrarea de bunuri/servicii de natura IT se trimite adresa prin care se solicita numirea unei comisii de receptie cantitativa si calitativa formata din 3 membri + 3 membri supleanti din fiecare categorie, din care obligatoriu 1 membru + 1 membru supelant sa fie de la IT. Va multumesc anticipat si daca se poate furniza si prevederile legale care sunt incalcate sau respectate.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
gh_liviu, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelamuriri comisie de disciplina vabil vabil Buna ziua, Situatie: pentru o cercetare disciplinara prealabila, din motive de conflicte de interese comisia nu isi poate intruni cvorumul de 3 membri cu ... (vezi toată discuția)
Obligatii gestionar materie prima irina_trusca irina_trusca Buna ziua. M-a intereseaza sa aflu daca la intrarea in gestiunea sa un gestionar este obligat sa verifice dpdv calitativ bunurile? Exista in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Nota interna ? sau decizie ? de numire comisie de receptie lucrari reparatii ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Saptamana aceasta urmeaza sa se faca receptia la lucrari reparatii. Receptia va fi facuta de catre o comisie de receptie ... (vezi toată discuția)