avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declarare TVA prin D 301
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declarare TVA prin D 301

O firma neplatitoare de TVA, cu cod special de TVA pentru achizitii UE, are in luna achizitii de servicii din UE si achizitii de servicii non-UE.
Trebuie sa declare si sa plateasca TVA pentru aceste servicii prin formularul 301.
Cum se completeaza D301 pentru cele 2 tipuri de servicii? Se fac 2 declaratii 301 in luna, una pe codul special de TVA si una pe cui-ul normal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 19:58, 14 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca achizitiile in UE sunt pe codul special de TVA se va completa 301 pe acest cod si plata TVA tot de pe acest cod trebuie facuta ( op-ul).
Pt non UE declaratia 301 e pe codul normal si plata tot de pe codul normal .
Sa nu le incurcati ca apoi aveti de reglat fisele la ANAF de va plictisiti ! :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Formularele 301 / 390 rtm_trans rtm_trans Buna ziua. As avea si eu o intrebare legata de depunerea formularelor 390 si 301. Am incercat sa ma lamuresc intreband diverse persoane care au tangenta cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)