Buna tuturor! Intampin o situatie foarte delicata la locul de munca. Dupa ce i-am spus ca de la anul nu mai doresc sa lucrez la firma dumnealui din motive obiective, seful meu mi-a accesat conversatiile de pe numarul meu personal whatsapp, fiind logata pe calculatorul de serviciu (in interes de serviciu) si a aflat ca vreau sa imi depun CV la alte firme din oras. Apoi a inceput sa sune la diverse companii sa le spuna ca eu am probleme psihice si sa nu ma angajeze. Mentionez ca stie despre mine ca am depresie si i-au tratament, insistand atunci cand a aflat sa merg la un medic ce ii este prieten. Acum banuiesc ca acest medic i-a dat detalii despre starea mea de sanatate si foloseste lucrurile alea impotriva mea. Ce as putea sa fac pe cale legala? Eu mi-am respectat contractul, am stat in preaviz.
Se poate face o.plângere penala pentru accesarea convorbirilor dvs,, în civil se pot cere daune morale dacă ați putea face dovada ca alți.potentiali angajatori au fost sunați ,ca ati fost denigrata etcetc.
mitabiciclista
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru protecția personala:
nu se folosesc echipamentele și resursele IT ale angajatorului pentru numărul personal, e-mail personal.
E o greșeală mare.
CV-ul se depune de pe calculatorul personal.