avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua. În urmă cu aproximativ o lună de zile, ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua. În urmă cu aproximativ o lună de zile, am adresat ...

Bună ziua. În urmă cu aproximativ o lună de zile am adresat o petiție Inspectoratului Județean de Jandarmi din localitatea unde locuiesc.
În urmă cu câteva zile am primit răspuns de l-a această instituție, răspuns care m-a nemulțumit deoarece a ocolit răspunsurile la solicitările mele.
Întrebările mele sunt:
1. Pot ataca direct în contencios administrativ actul primit de la I.J.J. sau sunt obligat să depun plângere la Inspectoratul General de Jandarmi, iar dacă nu sunt mulțumit nici de acest răspuns, de abia atunci mă pot adresa instanței de judecată?
2. Termenul de a mă adresa instanței de judecată este de 30 zile de la primirea răspunsului cu privire la solicitările mele?
3. De când curge și care este termenul în care pot formula plângere penală la Parchet pentru abuz în serviciu împotriva subofițerului/ofițerului de la I.J.J. care a trimis la Direcția de Impozite și Taxe Locale procesul-verbal de contravenție, pentru a fi luat în debit, deși eu l-am atacat cu plângere în instanță?
Instanța a admis plângerea și a anulat procesul verbal de contravenție (portal instanță, încă nu am primit motivarea, decizia poate fi atacată de I.J.J. în termen de 30 de zile).
Subofițerul/ofițerul jandarm a încălcat prev. art. 39 alin. 2 din O.G. nr. 2/2001, republicată.
Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
visancatalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: visancatalin , utilizator 10:05, 14 Decembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
IJJ a transmis procesul-verbal de contravenție la Direcția de Impozite și Taxe Locale, fără a se interesa la Judecătorie dacă am depus plângere împotriva procesului verbal de contravenție.
Au încălcat prev. art. 39 alin 2 fin O.G. nr. 2/2001, republicată.
Acum figurez cu o amendă neplătită la DITL.
Am cerut un certificat fiscal fiindu-mi necesar la două instituții și figurez cu amendă.
Am informat în scris IJJ de isprava făcută de persoana care a transmis procesul verbal de contravenție, iar în răspuns au scris că au transmis legal procesul verbal de contravenție în termen de 30 zile, deși am citat în petiție ce prev. art. 39 alin. 2 din OG. 2/2001
În plus de asta le-am cerut ca situația la DITL să revină așa cum a fost înainte de trimiterea procesului verbal de contravenție și sancționarea persoanei care nu a respectat ce scrie în art. 39 alin. 2 din OG 2/2001
Pe scurt, au ocolit răspunsul.
IJJ trebuia să trimită procesul verbal de contravenție la DITL doar dacă eu nu contestam procesul verbal de contravenție (asta scrie în art. 39 alin. 2 din OG. 2/2001).
În speranța că acum ați înțeles problema mea, vă rog să-mi răspundeți la întrebări.
Vreau să fac toate demersurile necesare pentru ca situația să nu se mai repete și cu alte persoane.

Voinea Liviu a scris:

Buna ziua.
Clarificati ce ati solicitat.
Este o diferenta enorma intre Legea 544/2001 si Legea 554/2004.
De asemenea ,referitor la petitii,avem OG27/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea pv de constatare si sanctionare a contraventiei catre finante pentru luarea in debit dan_co dan_co Buna ziua. In urma unui control, s-a intocmit un proces-verbal de constatare si sanctionare a unor contraventii pe linia apararii impotriva incendiilor, care ... (vezi toată discuția)
Politia nu are voie sa intocmeasca procese verbale de contraventie? vernea vernea Buna ziua, am o mare nelamurire daca politia are sau nu dreptul sa intocmeasca procese verbale de contraventie avand in vedere urmatoarele: 1)Ordonanta 2/2001 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie ioanm13 ioanm13 Buna ziua!Am primit prin posta un Proces-Verbal de Contraventie adica o amenda pentru consumul de bauturi alcoolice in spatiul public.Pe langa faptul ca ... (vezi toată discuția)