IJJ a transmis procesul-verbal de contravenție la Direcția de Impozite și Taxe Locale, fără a se interesa la Judecătorie dacă am depus plângere împotriva procesului verbal de contravenție.
Au încălcat prev. art. 39 alin 2 fin O.G. nr. 2/2001, republicată.
Acum figurez cu o amendă neplătită la DITL.
Am cerut un certificat fiscal fiindu-mi necesar la două instituții și figurez cu amendă.
Am informat în scris IJJ de isprava făcută de persoana care a transmis procesul verbal de contravenție, iar în răspuns au scris că au transmis legal procesul verbal de contravenție în termen de 30 zile, deși am citat în petiție ce prev. art. 39 alin. 2 din OG. 2/2001
În plus de asta le-am cerut ca situația la DITL să revină așa cum a fost înainte de trimiterea procesului verbal de contravenție și sancționarea persoanei care nu a respectat ce scrie în art. 39 alin. 2 din OG 2/2001
Pe scurt, au ocolit răspunsul.
IJJ trebuia să trimită procesul verbal de contravenție la DITL doar dacă eu nu contestam procesul verbal de contravenție (asta scrie în art. 39 alin. 2 din OG. 2/2001).
În speranța că acum ați înțeles problema mea, vă rog să-mi răspundeți la întrebări.
Vreau să fac toate demersurile necesare pentru ca situația să nu se mai repete și cu alte persoane.
Voinea Liviu a scris:
Buna ziua.
Clarificati ce ati solicitat.
Este o diferenta enorma intre Legea 544/2001 si Legea 554/2004.
De asemenea ,referitor la petitii,avem OG27/2002.