Am mostenit recent 1/4 dintr-un loc de veci in catrul Cimitirului Parohial Buna Vestire Belu (a nu se confunda cu faimosul Belu).
Restul de 3/4 apartin unei rude mult indepartate (nicidecum gradul 4; fiul varului strabunicii...).
Exista vreo solutie legala de a scapa de acei 1/4 si de ai dona persoanei care are deja 3/4 ?
Mentionez ca nu mai locuiesc in tara de 10 ani, iar detinerea unei cote parti dintr-un loc de veci nu reprezinta nicidecum un lucru de interes pentru mine.
Am citit regulamentul si am gasit ca se poate face ceva doar prin succesiune sau prin donatie.
Donatia functioneaza doar pana la gradul 4 de rudenie.
Cum acesta nu este cazul, inseamna ca am cazut peste o situatie pe care nimeni nu a prevazut-o in vreo lege sau regulament si in consecinta sunt legat de acel loc de veci pe termen nedeterminat fara vreo varianta de iesire din situatia curenta ?
:) planuiesc insa sa mai traiesc ceva ani astfel incat nu sunt sigur ca ar functiona varianta mentionata mai sus.
cel care detine restul de 3/4 este mult mai in varsta decat mine.
asta mi-a aratat preotul in regulament cand am fost ultima oara la acea Biserica.
Mi-a sugerat insa sa le donez lor 1/4 ca se ocupa ei...asta nu mi-a generat prea multa incredere.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
:))) tare asta. adica preotului puteati dona, dar persoanei in cauza, nu ?
cand e vb de proprietare, niciun regulament nu conteaza, deci ii donati persoanei la notar sau faceti partaj, tot la notar.