avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu legal diferit de sediul administrativ
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu legal diferit de sediul administrativ

Buna seara

Am de facut un contract cu o firma italiana in care ei mi-ai scris ca date ale societatii lor un sediu legal cu o adresa si un cod cum e la noi CUI si in partea in care se stipuleaza partile care au facut contractul au trecut alt sediu cu alta adresa denumit sediu administrativ si acelasi cod (CUI), la urma au semnat doar contractul fara sa puna si stampila.
As dori sa aflu daca acest contract e valid sau nu in cazul in care ar trebui sa apelez in instanta in cazul in care nu se respecta contractul.
Va multumesc anticipat.
Polochan Catalin Alin
Cel mai recent răspuns: c_polochan , utilizator 21:43, 21 Ianuarie 2010
teoretic contractul poate fi o.k, numai ca inaintea de incheierea lui, ar fi bine sa clarificati detaliile cu privire la adresa firmei.Nu vreti sa aveti probleme mai tarziu...nu uitati, si italienii au radacina/sorginte, latina...:rolleyes:
Elementele de identificare ale unei SC sunt mentionate corect sau nu numai in functie de legea de la sediu, in cazul asta legea italiana. Prin urmare, nu tine deloc de drepul roman daca e legal sa aiba sediu social si sediu administrativ iar din practica va pot spune ca exista multe state in care e legal dar nu stiu de Italia.

In plus, mania stampilei exista numai pe la noi, si nici macar aici nu e reglementata ;)

Daca vreti siguranta cereti un extras de la registrul comertului (sau institutia echivalenta) ca sa vedeti acolo exact care e sediul si cine are dreptul sa reprezinte societatea.

In cazul in care contractul nu va fi executat, e foarte posibil sa ajungeti la instanta, dar asta nu tine de elementele de identificare. Fiti atent la eventualele clauze penale din contract (adica cele care anticipeaza cuantumul prejudiciului) si la competenta de judecata.
Intrebati-i care e diferenta dintre sediu legal si sediu administrativ.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
Gabriel Iliescu, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspunsuri ..... o sa ii intreb dar intai doream sa aflu o parere a altor persoane care au mai multa experienta decat mine..
O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat italian incearca sa mai obtina bani dupa proces. ce e de facut? bscrst bscrst Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi oferiti un sfat. Am fost reprezentat in Italia intr-un proces penal de un avocat angajat de firma la care lucram.Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu unic asociat si administrator NMP NMP Buna ziua, Intentionez sa infiintez un SRL cu unic asociat si administratorsi doresc sa stiu care sunt documentele/declaratiile legalizate la notar ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Certificat de inregistrare bob02008 bob02008 Buna ziua. Astazi mi sa eliberat certificatul de Inregistrare al unui SRL-D. As dori sa aflu si eu care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i fac. Am ... (vezi toată discuția)