avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Imi spuneți, vă rog,daca la un program cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Imi spuneți, vă rog,daca la un program cu norma ...

Buna ziua!
Imi spuneți, vă rog,daca la un program cu norma de 8 ore se pot acorda 2 ore pauza de masă?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 16 Decembrie 2022
Buna ziua!
Pauza de masa este stabilita prin contractul colectiv de munca.La 8 ore lucrate ma indoiesc ca vreun angajator va acorda doua ore pentru masa.
[ link extern ]
Depinde ce e prins in contractul colectiv de munca , sau in regulamentul intern , sau in CIM , cata vreme pauza de masa nu face parte din cele 8 ore de munca . Nu e nelegal .
Se poate stabili o astfel de durata a pauzei de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)
Obligativitate pauzâ masă Cati Tudi Cati Tudi Bună ziua, Sunt angajată de aprilie 2017 cu program de lucru de 8 ore pe zi. Astăzi am fost informată că trebuie să stau 8 ore și 30 min pentru că ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru nesemnare ri? raluky22 raluky22 Poate fi desfacut CIM pe motiv ca nu am semnat RI? Eu am semnat RI la angajare dar au elaborat altul intre timp. Ne-au zis sa il semnam dar am fost in ... (vezi toată discuția)