avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie cu salariu Sunt pensionar am 52 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie cu salariu Sunt pensionar am 52 ani pensie cu reducerea ...

Cumul pensie cu salariu
Sunt pensionar am 52 ani pensie cu reducerea varstei standard de pensionare.
Doresc sa ma angajez în privat .Pot cumul pensia cu salariu ? Ce articol din ce lege reglementează acest lucru?
Va mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:24, 16 Decembrie 2022
Legea 263/2010
Art.118(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cim peste 65 de ani mic57 mic57 Buna ziua. In cazul cererii unui angajat de prelungire cu 3 ani si aprobata a CIM, el se mai poate pensiona la 65 de ani sau la 68?. Poate sa fie si angajat si ... (vezi toată discuția)
Angajarea dupa atingerea varstei de pensionare rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Tatal meu va atinge in curand varsta de pensionare (65 de ani). As dori sa stiu daca dupa aceasta varsta va avea dreptul legal de a se angaja si ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu Sava Geta Sava Geta Buna ziua, sunt pensionata la limita de varsta si reangajata cu contract individual de munca la aceeasi institutie bugetara la care am lucrat. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)