avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Actualmente platesc o pensie alimentara stabilita la min pe economie. Din februarie voi avea un alt copil si voi ramane in concediu de ingrijire a copilului timp de 2 ani.
Intrebarea mea este daca pe aceasta perioada de 2 ani mai trebuie sa platesc pensie alimentara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: iris2344 , utilizator 09:13, 25 Ianuarie 2010
bineinteles. este copilul dumneavoastra.
~ Conținut șters la cerere ~
fiti amabil, va rog, daca platiti pensia de intretinere stabilita la minimul pe economie...atat obtineti dvs salariul? va intreb ca se pare ca lucrati...pt ca va trebuie 12 luni lucrate inainte de nasterea copilului.
si...ganditi-va: ambii sunt copiii dvs si ar trebui sa aveti grija de ambii nu sa il privati pe unul in folosul altuia...!
Dar puteti solicita o diminuare a cuantumului pensiei pe care o platiti primului copil odata cu nasterea celui de-al doilea.

...da, dar s-ar putea sa nu reuseasca aceasta intrucat au fost cazuri cand instanta a retinut ca nevoile primului copil...mai mare erau net mai mari decat ale celui de-al doilea...si pensia stabilita la salariul minim este f mica...pt ca e maxim un sfert din netul acestuia...adica 1-2 pachete de pampersi...atat...restul sa cotizeze mama daca tot i-a fost incredintat:D
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator
nu cred ca doriti sa fiti invinuit de catre mama copilului de abandon de familie (art.305 Cod Penal) Abandonul de familie este fapta persoanei care, având obligaţia legală de întreţinere faţă de o altă persoană o părăseşte, o alungă sau o lasă fără ajutor, expunând-o unor suferinţe materiale sau morale, sau care, cu rea-credinţă, nu-şi îndeplineşte obligaţia legală de întreţinere ori nu plăteşte timp de două luni pensia de întreţinere stabilită pe cale judecătorească.
Aveti aceasta obligatie pana cand copilul implineste 18 ani sau pana la maxim26 ani, daca acesta urmeaza cursurile unei scoli.

Alte discuții în legătură

Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori katy_katalina89 katy_katalina89 buna ziua am si eu o intrebare:sunt casatorita din 2009,in urma casatoriei a rezultat un copil minor.Sotul meu in 2010 lucra la ISU,in decembrie 2010 a plecat ... (vezi toată discuția)
Custodie copil elly_nena elly_nena buna seara si ma iertati de deranj as vrea sa va cer un sfat ajutorul daca puteti e o problema delicata despre un copil abandonat de mama ramas in custodia ... (vezi toată discuția)