avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara !As dori sa știu în caz de divorț dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara !As dori sa știu în caz de divorț dacă dividendele ...

Buna seara !As dori sa știu în caz de divorț dacă dividendele obținute de soțul meu în firma constituita în anii căsniciei noastre se împart, mentionez ca soțul meu a deschis o firma acum 14 ani și pe mine m-a obligat intr-un fel sa,stau acasă sa cresc copilul și sa am grija de casa (nu aveam de ales pt ca nu aveam nici un ajutor )pt a se implica total în aceasta firma .Eu sunt doar salariata cu minim pe economie în aceasta firma fără a avea părți sociale .Soțul e asociat în proporție de 50-50 cu un prieten .Eu dacă divorțez ce pot obține pe cale legala pt ca de amiabila nici nu poate fi vorba. În speranța unui răspuns va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:59, 17 Decembrie 2022
Unde sunt ținuți banii din dividende, în casă la saltea sau într-un cont bancar`?
Vă referiți la banii încasați ca dividende în anul 2022, și încă necheltuiți`?

N-ați dat detalii, la care dividende vă referiți, încasate în ce ni, și daca n-au fost deja cheltuite în familie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2022
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dividendele incasate sunt bunuri comune, la fel si partile sociale care vor putea face obiectul unui partaj.
Dividendele intră la partaj, doar dacă mai există banii undeva într-un cont bancar. Dacă între timp sau cheltuit banii, nu mai este ce partaja.

Teoretic legea prevede că dividendele la divorț se partajează, dar practic se poate doar dacă nu s-au cheltuit banii până la divorț.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare partaj voluntar pe motiv de rea credinta, inselare josh28 josh28 Buna ziua, Am nevoie de indrumare cu privire la urmatoarea speta: - eu si fosta sotie ne-am despartit in septembrie 2021 si am efectuat divortul in aprilie ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat datorită continuării conviețuirii după divorț, timp în care s-au derulat mai multe tranzacții. ce drepturi am? Persoanax Persoanax Buna ziua ! Pana in mai 2011 am fost căsătoriți și pana in prezent am stat in concubinaj . Acum suntem despărțiți in fapt . In timpul căsniciei ... (vezi toată discuția)
Partaj fara acord mari_ana32 mari_ana32 Buna dimineata. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Eu si fostul meu sot am divortat acum doi ani de comun acord dupa o casnicie de 6 ani. Am ... (vezi toată discuția)