avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plati furnizori
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plati furnizori

Poate puteti sa ma ajutati va rog mult.
Eu firma A am incheiat un contract de suinchiriere cu firma B
Firma A are de plata chiria firmei B in suma de 7000 RON.
Firma B imi spune ca are conturile blocate de FISC si nu poate face plati prin banca si ma roaga sa fac platile pentru chirie in contul furnizorilor lui.
Imi puteti spune daca este corect sa fac aceste plati?
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 15:43, 26 Septembrie 2006
Tu esti obligat sa virezi banii in contul lui
El are conturile blocate de Fisc pt a nu efectua el la randul lui plati unde vrea el , nu pentru a primi bani in ele.
Eu stiu ca nu este corect , dar sint in disputa cu juristul meu si imi trebuie o baza legala ca sa il combat.
Nu discutam daca e corect sau nu, NU ESTE LEGAL in primul rand.
Pune urmatoarele intrebari consecutive juristului tau:
Cine iti emite tie factura? Esti obligat sa achiti factura celui care o emite si cu care ai contract? Cum dovedesti ca ti-ai stins obligatia de plata catre cel care ti-a emis factura daca tu vrei sa platesti altcuiva in contul primului?
Plata catre furnizori cum o faci, in baza la ce?Ca furnizorii nu emit factura pe societatea ta... plus multe, multe altele...................
Nu discutam daca e corect sau nu, NU ESTE LEGAL in primul rand.
Pune urmatoarele intrebari consecutive juristului tau:
Cine iti emite tie factura? Esti obligat sa achiti factura celui care o emite si cu care ai contract? Cum dovedesti ca ti-ai stins obligatia de plata catre cel care ti-a emis factura daca tu vrei sa platesti altcuiva in contul primului?
Plata catre furnizori cum o faci, in baza la ce?Ca furnizorii nu emit factura pe societatea ta... plus multe, multe altele...................
Zi sa citeasca codul fiscal si actele normative care reglemeteaza aceste lucruri si o sa vada ca nu e legal .
p.s: Poti face un Act de cesiune de creanta incheiat intre cele trei parti, prin care tu preiei creantele ce le are el sa le plateasca furnizorilor.Asta in conditii normale, insa daca el are blocate conturile de fisc..se supune unui mare risc, caci mai mult ca sigur a primit vreo hartie oficiala de la fisc prin care ii pune in vedere ca toate creantele ce le are de recuperat de la eventuali clienti trebuie sa intre in conturile sale cunoscute de autoritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)
Srl - adresa de infiintare a popririi pe conturile unui furnizor claudia_d claudia_d Buna ziua, Am primit de la primarie (in data de 06.09.2012) o \\"Adresa de infiintare a popririi\\", debitorul este furnizorul spatiului unde noi avem punct ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate garantie chirie roxana68 roxana68 1.Firma X factureaza catre un client garantie chirie.Garantia din cate stiu eu se factureaza fara tva.Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarile contabile ... (vezi toată discuția)