avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general IMPOZIT DIVIDENDE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

IMPOZIT DIVIDENDE

Buna seara,
Am o societate care a avut dividende la 2008 , dar nu s-au ridicat in 2009. Trebuia declarat impozitul pe dividende si achitat ? Pana la ce data?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 01:51, 22 Ianuarie 2010
ART. 36 cod fiscal

Declararea şi reţinerea impozitului pe dividende

În cazul în care dividendele distribuite nu au fost plătite până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se plăteşte până la data de 31 decembrie a anului respectiv.
Si bineinteles, trebuia declarat in noiembrie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende firma cu activ.suspendata steluta bz steluta bz Cum procedez din punct de vedere contabil si bancar cu impozitul pe dividendele anului 2009, in conditiile in care firma respectiva isi suspenda activitatea cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende ? mimiz mimiz Buna Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividende este la fel 16%. In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)
Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)