avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: Sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: Sunt Manager ...

Buna ziua,
Va rog un sfat in urmatoarea situatie:
Sunt Manager Comercial intr-o firma cu mari probleme, cu conturile popliteal de ANAF. . Firma si-a pierdut personalul in 2 ani, datorita intarzierilir platii salariilor si a abuzurilor actionarului majoritar. Eu, nu am incasat salariul afferent lunii noiemvrie si nici avansul pentru December. Mai mult, mi s-a solicitat contul de card pentru a fi incarcat cu 1000 lei in vederea efectuarii unor plati urgente la firma. De buna creditable, am scos banii din fonduri proprii, am rezolvat platile, dar, in card nu a intrat nimic. Nu este prima data cand achit din banii mei pentru urgente. Banii i-am recuperat in timp . Acum, situatia este mult prea grava, vin si sarbatorile. Intentionez sa imi prezint demisia . Ce pasi ar trebui parcursi in vederea recuperarii sumelor datorate de care firma?
Va multumesc pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: Elsa60 , utilizator 14:09, 19 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti un act încheiat pentru acea plata? Pentru salarii exista: sesizarea ITM-ului, actiunea în instanță, medierea sau concilierea.
Da, exista factura si chitanta pentru plata efectuata din o parte din suma. Restul sumei se afla in casa, cu inregistrare in registrul de casa
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2022
Elsa60, utilizator
acest răspuns util
Eu m-am referit în sensul ca să faceți plata din banii dvs urmând sa-i recuperați de la societate?

Cornel Vasile a scris:

Eu m-am referit în sensul ca să faceți plata din banii dvs urmând sa-i recuperați de la societate?

Da, numai ca mi s-a solicitat contul de card, societatea nu a incarcat suma
acest răspuns util
Atunci actionati in instanta,

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta a salariilor gennny2003 gennny2003 doar ce m-am inscris la avocatnet.com. am o problema actionarul majoritar vrea sa plateasca salariatii incheiind cu ei contracte de cesiune a dreptului ... (vezi toată discuția)
Managerul societatii comerciale (fara a fi si actionar!) are dreptul de a imprumuta societatea comerciala? fritsch_renate fritsch_renate Managerul societatii comerciale a imprumutat in repetate randuri societatea comerciala pentru a efectua platile curente ale acestetia, pentru a onora ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog un sfat in urmatoarea situatie: din 17 oct ... Elsa60 Elsa60 Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: Din 17 oct 2019 sunt pensionara pentru limita de varsta , cu grupa de munca. Angajatorul meu imi mentine ... (vezi toată discuția)