avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara ! Ma puteți ajuta cu un răspuns as dori ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara ! Ma puteți ajuta cu un răspuns as dori sa divorțez, ...

Bună seara !
Ma puteți ajuta cu un răspuns as dori sa divorțez, am un apartament luat cu ipoteca împreună cu el cum ar fi corect sa procedam? Trebuie mers la banca și rezolvat cu banca și apoi divorț?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:00, 19 Decembrie 2022
divortul nu are legatura cu partajul. Divortati intai, apoi faceti partaj. Daca va intelegeti, veti partaja la notar, luati in prealbil acordul bancii.
Discutati cu banca ce variante aveti spre a iesi din contractul de credit si din ipoteca. Ipoteca urmareste bunul si n ar trebui sa fie o problema, insa in acelasi timp dvs ca soti sunteti obligati solidar fata de banca la restituirea creditului cu care s a achizitionat bunul imobil. Cel mai probabil va fi necesar un alt garant, o noua analiza a dosarului.

Divortul il puteti face oricand la notar sau in instanta. Pentru partaj insa va trebuie acordul bancii, nefiind suficienta impartirea sau renuntarea la bun, caci - pana nu aveti acceptul bancii - ambii veti raspunde pentru restituirea creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)
Despre divort si partaj marcela_solomon marcela_solomon buna ziua...cum se procedeaza si ce solutii sunt pentru divort si partaj: suntem casatoriti din 2003,apartamentul s-a cumparat in 2004 si este pe numele ... (vezi toată discuția)
Pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si costul acestuia mihaela1276 mihaela1276 Buna ziua, Eu si fostul sot am achizitionat in timpul casatoriei doua apartamente prin credit ipotecar. Unul a fost deja achitat integral. M-am inteles cu ... (vezi toată discuția)