am achizionat o locinta in timp casatoriei, intre timp am divortat dar nu am facut partajul din casatorie a rezultat un copil. intre timp fostul sot a decedat. intrebare la masa succesorala merge doar copilul pe 1/2 dinu imobil? eu pot vinde 1/2 din locuinta s au trebuie sa stept pina ce fica face succesiunea si dupa aceia pot vinde?Multumesc anticipat!
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteți să vindeți ceea ce aveți. Dar cât aveți? Nu știm dacă nu a fost făcută lichidarea comunității de bunuri.
Proprietatea soților este în devălmășie. Adică nu se cunoaște valoarea cotelor părți. Știm că x%+y% = 100%, dar nu cunoaștem valoarea lui x și a lui y. până la momentul lichidării.
Teoretic (prezumat) x=50% și y =50%. până la proba contrară.
Adică, vă cred când spuneți că aveți 1/2, dar aș cere dovada dacă aș fi cumpărărtor. (fiindcă nu cumpăr pielea ursului din pădure).
Ca urmare a lichidării, fie că a fost deja făcută, fie că o veți face cu ocazia dezbaterii moștenirii:
- partea stabilită ca fiind a fostului soț (1/2) intră în moștenirea lui și va fi moștenită de fiica defunctului.
- iar partea dvs. (1/2) rămâne a dvs.
Prin urmare, veți fi coproprietar cu fiica după dezbaterea moștenirii.
Apoi, decideți împreună cu copilul (care este și al dvs.) ce doriți să faceți. Puteți să rămâneți în coproprietate, puteți să faceți un partaj cu fiica (prin care ea devine unic proprietar asupra întregului bun, dacă dvs. nu vă trebuie partea pe care o aveți), puteți să vă vindeți unui terț cota dvs. parte (dacă vreți să-i faceți asta copilului dvs.!) puteți să vindeți bunul întreg împreună cu fiica dvs. etc.
Donatie apartament
fabiola46
Sunt divortata dar nu am facut partaj.Fiul meu a implinit 18 ani si vrem sa -i donam lui apartamentul.Am inceput cadastrul si de acolo mi s-a spus ca nu este ... (vezi toată discuția)