sunt secretar de comuna si am urmatoarea problema:
- in centrul comunei este un bloc nefinalizat din anul 1988 construit de regimul comunist , neevidentiindu-se nicaieri si care este solutia juridica de a-l introduce in patrimoniul comunei?
Mentionez ca terenul pe care se afla cladirea este proprietate privata validata odata cu aparitia legii 18/1991 si eliberat si TP
Cred ca in primul rand ar trebui sa vedeti punctul de vedere al propietarului de teren si daca acesta renunta intr-un fel sau altul la teren prin vanzare catre primarie etc ,abia dupa aceea puteti sa incepeti inregistrarea in patrimoniu..
Cu tot respectul, dar cum si cui s-a eliberat titlu de proprietate pentru un teren aflat sub o constructie aparent fara stapan? Pentru ca bunul simt indica faptul ca cel care a solicitat restituirea terenului acolo, ar trebui sa fie si proprietarul anterior al constructiei.... Nu prea pricep.
aveti dreptate cu privire la cum s-a eliberat TP atata timp cat era o cladire, dar acest titlu exista si cred ca sunt 2 solutii>
- ori cumpar terenul concesionez
- sau anulez TP eliberat , partial si ii dau in compensatie proprietarului alt teren
Mare atentie: proprietarul terenului devine, pe baza accesiunii imobiliare artificiale si proprietarul constructiilor de deasupra. Eu va sugerez urmatoarea varianta: solicitati, in baza legii 18/1991, instantei, corectarea titlului de proprietate emis acolo, prin modificarea amplasamentului cu altul disponibil (respectandu-se suprafata). De preferat, ar fi sa discutati in prealabil si cu proprietarul in cauza... Nu are rost sa aruncati banii publici pentru a cumpara/concesiona un teren pentru care s-a emis aiurea titlul de proprietate.
Va sugerez, de asemenea, sa verificati registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor din 1990, pentru a verifica cine figura ca proprietar la adresa respectiva. In functie de ce scrie acolo, puteti demara demersurile necesare introducerii acelui teren in domeniul public al localitatii.
Probleme fond funciar
irinu
cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)
Uzucapiuni
ContSters127432
In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)