avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri fara stapan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri fara stapan

sunt secretar de comuna si am urmatoarea problema:
- in centrul comunei este un bloc nefinalizat din anul 1988 construit de regimul comunist , neevidentiindu-se nicaieri si care este solutia juridica de a-l introduce in patrimoniul comunei?
Mentionez ca terenul pe care se afla cladirea este proprietate privata validata odata cu aparitia legii 18/1991 si eliberat si TP
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:07, 25 Ianuarie 2010
Cred ca in primul rand ar trebui sa vedeti punctul de vedere al propietarului de teren si daca acesta renunta intr-un fel sau altul la teren prin vanzare catre primarie etc ,abia dupa aceea puteti sa incepeti inregistrarea in patrimoniu..
nu v-ati gandit ca poate proprietarul terenului poate sa solicite sa i se vanda lui imobilul, sau sa va concesioneze terenul?
Cu tot respectul, dar cum si cui s-a eliberat titlu de proprietate pentru un teren aflat sub o constructie aparent fara stapan? Pentru ca bunul simt indica faptul ca cel care a solicitat restituirea terenului acolo, ar trebui sa fie si proprietarul anterior al constructiei.... Nu prea pricep.
aveti dreptate cu privire la cum s-a eliberat TP atata timp cat era o cladire, dar acest titlu exista si cred ca sunt 2 solutii>
- ori cumpar terenul concesionez
- sau anulez TP eliberat , partial si ii dau in compensatie proprietarului alt teren
Mare atentie: proprietarul terenului devine, pe baza accesiunii imobiliare artificiale si proprietarul constructiilor de deasupra. Eu va sugerez urmatoarea varianta: solicitati, in baza legii 18/1991, instantei, corectarea titlului de proprietate emis acolo, prin modificarea amplasamentului cu altul disponibil (respectandu-se suprafata). De preferat, ar fi sa discutati in prealabil si cu proprietarul in cauza... Nu are rost sa aruncati banii publici pentru a cumpara/concesiona un teren pentru care s-a emis aiurea titlul de proprietate.
Va sugerez, de asemenea, sa verificati registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor din 1990, pentru a verifica cine figura ca proprietar la adresa respectiva. In functie de ce scrie acolo, puteti demara demersurile necesare introducerii acelui teren in domeniul public al localitatii.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate si legea 18/1991. cristina-mcc cristina-mcc Niste rude au cumparat inainte de Revolutie un teren intravilan , cu chitante de ma^na. Ulterior cumpararii terenului , dar tot inainte de Revolutie, au ... (vezi toată discuția)
Uzucapiuni ContSters127432 ContSters127432 In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)