avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Încheiere greșită emisă de Oficiul de cadastru și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Încheiere greșită emisă de Oficiul de cadastru și Publicitate

Ref. Încheiere emisă de Oficiul de cadastru și Publicitate Imobiliară zonal, cu ocazia intabulării unui imobil.
A fost emisă și transmisă prin firma care a realizat cadastrul o ÎNCHEIERE în care mi-a fost menționată o adresa de domiciliu greșită: adresă la care nu am locuit niciodată și imobil pe care la moștenire l-am cedat prin partaj cu ceva ani în urmă. La oficiul de cadastru această cedare a fost intabulată cu o încheiere al cărui număr l-am transmis firmei de cadastru, ca dovadă, pentru îndreptarea erorii. De altfel toate documentele emise de oficiu și firma de cadastru au fost emise pe adresa de domiciliu greșită.
Oficiul a emis o a doua Incheiere care în text descrie îndreptarea erorii prin corectarea adresei de domiciliu dar se exprimă la începutul încheierii astfel: " Asupra cererii introduse de ...... domiciliat în" - aici este scrisă iar adresa greșită, "privind Rectificare în cartea funciară, în baza: înscris sub semnătură privată nr..... emis de ... "aici apare firma de cadastru care a făcut cadastrul.
Așadar în corpul Încheterii noi se corectează greșeala, dar începutul încheierii se referă la o cerere în care adresa de domiciliu este greșită.
Menționez că am predat firmei de cadastru o copie a cărții de identitate și nu am introdus niciodată o cerere cu adresa greșită. Cererea a fost introdusă de firma de cadastru în numele meu: le-am prezentat actele imobilului de intabulat și actele de identitate, evident cu adresa de domiciliu reală.

Întrebarea este dacă acest document poate fi utilizat la o tranzacție având în vedere identificarea mea printr-o adresă greșită -precum am descris mai sus- și cum s-ar putea îndrepta greșeala deoarece firma de cadastru refuză să solicite încă o dată îndreptarea erorii.

Mulțumesc pentru ajutor
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2022
II_Maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: II_Maria , utilizator 19:39, 20 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati oficial registratorului sef al ocpi eroarea materiala
Acesta va dispune redactarea unui nou document cu adresa exacta,urmand ca documentul initial sa fie anulat
Mulțumesc, ynocentta.
Am sesizat firma de cadastru și ca urmare OCPI a emis o a doua încheiere, care are conținutul descris mai sus.
Deci la începutul documentului mă nominalizează tot cu o adresă greșită și în cea de a doua Încheiere.. Firma de cadastru este cea care a înaintat toate documentele, inclisiv cartea de identitate și i=am plătit și taxa de 120 lei corespunzătoare intabulării. Eu m-am adresat acesteia. Acum firma se descarcă de orice vină, Credeți că dacă mă adresez direct la OCPI am șanse să obțin un document corect?
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2022
II_Maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare valericadragan valericadragan Am vrut sa fac cadastru la apartament si cand surpriza mi s-a respins dosarul pe motivul ca este o gresala , pe apartamentul meu era cadastrul facut de un al ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumpărat o bucată de pământ acum 2 luni, am ... Clody26 Clody26 Bună ziua! Am cumpărat o bucată de pământ acum 2 luni, am făcut actele notariale, apoi mi s-a spus de catre notar că Cartea Funciară o primesc în 2,3 ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa parinteasca barta_andras barta_andras buna ziua, am mostenit o casa construita de catre parintii mei dar care figura in acte pe numele strabunicului meu asa ca intabularea a trebuit sa o fac ... (vezi toată discuția)