avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5% prima casa.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5% prima casa.

Buna ziua

As dori sa stiu daca incheiem o promisiune de vanzare(antecontract) pentru un apartament de 139.000 de euro pana la finalul anului pentru a ne incadra la cei 5% TVA, daca in 2023 cand se va face contractul de vanzare-cumparare si va fi platit integral apartamentul, se va modifica TVA-ul platit la 19% avand in vedere ca marja TVA 5% pt apartamente va scadea la 120.0000?
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 19:08, 20 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati incheiat o promisiune de vanzare cumparare cu plata unui avans pt un imobil de maxim 700,000 lei in anul 2022 , si livrarea acestuia are loc in 2023 ( transferul dreptului de proprietate ) atunci se va aplica tot cota de 5% pt tot imobilul.
Nu mai tarziu de 2023 sa fie predarea contractul autentic ...pt ca intra la 19% altfel,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva redus de 5 % la constructii cu termen de finalizare si predare anul urmator mroby mroby Buna ziua tuturor! As avea nevoie de parerea dumenavoastra in urmatoarea speta: O societate cu raspundere limitata, dezvoltator imobiliar, are incheiate mai ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitie apartament Inchizit0r Inchizit0r Daca s-a făcut antecontract pt un apartamentul anul trecut cu 140.000 euro, dar CF-ul va fi gata anul viitor (poate apartamentul in sine va fi gata anul ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)