avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am mostenit 2/3 dintr-un apartament , 1/3 fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am mostenit 2/3 dintr-un apartament , 1/3 fiind proprietatea ...

Am mostenit 2/3 dintr-un apartament , 1/3 fiind proprietatea altei persoane care si locuieste acolo. Cum pot beneficia de drepturile mele, in contextul in care aceasta persoana nu este cooperanta. Mentionez ca apartamentul are 3 camere decomandate , o bucatarie si o baie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Costica , utilizator 12:11, 21 Septembrie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara,

Actiunea de partaj poate fi promovata oricand.

Cota-parte din dreptul de proprietate, odata determinata, poate fi instrainata, catre o terta persoana, cu mentiunea ca aceasta trebuie sa accepte starea de coproprietate, anume faptul ca mai exista un coproprietar.

Totodata, pentru a instraina cota-parte din dreptul de proprietate, trebuie sa detineti cadastru, respectiv intabulare.

Multumesc!
In calitate de proprietar a 2/3 din apartament, pot inchiria aceasta?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Vânzare cotã parte TheThunder49 TheThunder49 Bună seara! am şi eu următoatoarea speţă: A şi B sunt prop. unei case şi al terenului aferent, A vrea să înstrăineze cota parte a sa, îi trebuie ... (vezi toată discuția)
Cedarea sau vânzarea unei parti Anisoaraflori Anisoaraflori Bună ziua, suntem 4 frați moștenitori. S-a stabilit ca fiecare avem 1/4 din imobil. Unul dintre frați vrea sa îmi dea partea lui. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu renta viagera darius1 darius1 Buna ziua! Am incheiat un contract de intretinere cu clauza de renta viagera si mentinerea dreptului de uzufruct viager asupra unei cote parti de 5/8 ... (vezi toată discuția)