avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc in Mangalia intr.un bloc cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc in Mangalia intr.un bloc cu incalzire termica. ...

Buna ziua, locuiesc in Mangalia intr.un bloc cu incalzire termica. In aceasta toamna s.au debranșat cateva apartamente, ma intereseaza temeiul. legal prin care cei debranșați nu trebuie sau trebuie sa participe cota parte la caldura furnizata. Mentionez ca debransarea s.a facut acum foarte putin timp... doua luni. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:40, 20 Decembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei debransati trebuie sa participe, proportional cu cota parte din energia termica pentru partile comune (inclusiv cea calculata, eventual, pentru suprafetele echivalent termic ale portiunilor de coloane comune de distributie agent termic, ramase in apartamente, cele care traverseaza vertical apartamentele; daca le-au izolat nu mai sunt nevoiti sa faca asta).
Articolul 75 din legea 196/2018
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aspectul ca parte dintre proprietari au inteles pentru confortul propriu sa se debranseze de la sistemul centralizati furnizxare utilottai nu constituie temei legal pentru a fi exonerati de obligatia prevazuta de disp L nr 196/2018 art 75 de achitare lunara c/v parti comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, suntem 44 ap intr.un bloc turn pe fiecare din cele ... carmen06! carmen06! Buna ziua, suntem 44 ap intr.un bloc turn pe fiecare din cele 4 coloane cu 11 ap. au ramas conectati cate 3 ap la radet, restul au centrale , Cei cu centrale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt debranșată de la apă caldă și am centrala termica. administratora ... Mantescu Mantescu Buna ziua daca sânt debranșată și am centrala termica . Administratora blocului a schimbat țeavă comuna de apa caldă la bloc de ce mi se pune la plata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, reprezint o asociatie de proprietari si va rog sa ... sorin2504 sorin2504 Buna ziua, Reprezint o Asociatie de Proprietari si va rog sa imi spuneti daca tevile cu apa calda pt incazire 2 tevi (tur-retur) si apa calda menajera ,in ... (vezi toată discuția)