avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

Buna seara.
Am si eu o intrebare cu privire la o mostenire. Parintii, la doi frati, nu au lasat mostenire casa si pamantul arabil la nicunul dintre frati. Acum ei sunt decedati si de aici apare problema. Unul dintre ei a ramas acasa cu parintii si a avut grija de ei, i-a dus la doctori cand au avut nevoie si i-a ingropat si facut toate obiceiurile crestiesti dupa.
Celalalt frate a plecat de acasa de 45 ani si acum vine si isi cere si el partea lui de '' avere''.. Cat i se cuvine din mostenire, tinanad cont ca in casa (casele) care sunt, a investit numai unul dintre frati., ( una dintre case a fost renovata de la zero si una a fost construita in timpul cand traiau si parintii fratilor dar doar unul a contriubuit la construirea ei)?
Fratele plecat de acasa are dreptul la casa parintilor sau se ia valoarea caselor de cand a plecat el de acasa? ( Sper ca m-am facut inteles). Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:28, 23 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu va înțelegeți mergeți în instanta.Faptul ca unul din copii a avut grija de părinți din păcate nu e un argument legal pt ca cel care a plecat sa aibă drepturi mai mici.Conteaza îmbunătățirile aduse,renovări aici discuția e ampla și va trebui sa mergeți la avocat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra casei/mostenirii Mostenireinfo Mostenireinfo Buna ziua! Bunica (propietar al casei)tatalui mai are 2 copii, tatal a stat cu sotia, copilul lor si bunica de mai mult de 25 de ani in casa ei, bunica nu a ... (vezi toată discuția)
Succesine ion mirela ion mirela soacra mea a murit de 2 ani jumătate, iar socrul de 1 săptămâna. sotul meu mai are 4 frati cu care nu se înțelege, toti sunt împotriva noastră. noi ... (vezi toată discuția)
Mostenire Alexandra232013 Alexandra232013 Buna ziua, eu mai am un frate care castiga mult mai mult ca mine si a facut imbunatatiri si renovari in casa.Banii pentru renovare i i-a dat mama, dar pe ... (vezi toată discuția)