Buna.In noiembrie am divortat atuci fosta o zis ca nu trebuie nimic din apartament numai cateva lucruri ex aragax mobila erc..acuma zice ca vrea si din apartament care este cumparat prin banca..eu au fost deja la banca eu pot sa iau creditul singur ea cred ca nu ca nu are atat salar...pe termen de 25 de ani am luat creditul ipotecar si o trecut 5 anii ..pot sa raman fara apartament dacu nu pot sa dau bani pentru fosta sotia pentru ca nu mai am din ce...multumesc
Buna ziua,
Daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, atunci acesta este bun comun.
Se prezuma ca fiecare dintre soti a avut o contributie egala la dobandirea apartamentului.
Deci, teoretic are dreptul la 50% din valoarea apartamentului.
De asemeni si creditul este bun comun. Si acesta este supus masei partajabile.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoretic va trebui sa ii dati jumatate din cat ati platit rate pana acum.
Intelegeti-va pt o suma si cand o aveti, faceti partajul la notar. E si in interesul ei sa accepte pt ca altfel si daca cere partajul, nu aveti banii si se ajunge la executare silita, dvs ramaneti fara casa, dar si ea fara bani ca prima se indestuleaza banca.
Ati facut act de mana cand a luat bunurile din casa? Ar fi fost bine
Pana acuma nu a dus nimic din casa pentru ca nu intereseaza nimic numai fericirea... de 10 ori i-am zis sa vină macar dupa haine dar nici asta nu a facut din anumite motive (nu are timp ,nu are bani , etc )
Prima data asa a zis ca facem la notar partajul, ea ramane cu masina si cu bunurile care doreste, dar acuma s-a razgandit si vrea si din apartament
Cel mai probabil aveti un credit cu dobanda variabila, si asta inseamna ca pana acum ati platit mai mult dobanda, si mai putin din principal. Cereti un scadentar actualizat de la banca, acolo aflati cat mai aveti de platit din principal. Sa zicem ca asta ar fi p.
Apoi interesati-va care ar fi valoarea apartamentului, pe piata. Sa zicem ca asta ar fi a.
Apoi discutati cu fosta, si explicati-i ca ea ar avea, de principiu, dreptul la o sulta s=(a-p)/2. Si din sulta asta se mai scade si valoarea masinii - ca nu cred ca e bun propriu, si atunci si aia se partajeaza. Si negociati un termen lax de plata a sultei. Daca accepta asa, o rezolvati prin notar (inteleg ca nu aveti copii). Daca nu, mergeti in instanta, cu costurile de rigoare.
DlGoe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cea mai buna solutie e sa vindeti apartamentul! Gasiti un cumparator care sa va achite creditul luat de la banca. Asta intai si intai. Banii care va mai raman impartiti-i cu ex-sotia. Mai aveti si masina, va intelegeti care si cat ia. Asa scapati de stres, de procese, de o mie de batai de cap. In cateva luni rezolvati.
Partaj notar
danaru
Buna seara,
As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu ... (vezi toată discuția)