avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, Mi s-a suspendat permisul pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, Mi s-a suspendat permisul pentru neacordare de prioritate ...

Buna seara,

Mi s-a suspendat permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni.
Trecerea este lata de vreo 15m, iar Din directia mea era hasurat pe carosabil parcarea, oprirea si stationarea este interzisa corespunzator , dinstanta dintre zebra si semnul de parcare este de max 7-10cm, unde se afla o masina.

La limita de 30 am redus la 21 sau 23 si tot nu am avut vizibilatea sa vad daca pietonii vor sa traverseze.

In PV agentul a scris ca nu am acordat prioritate la o trecere semanilizata unor pietoni angajati conform art. 135 l. H.

Art. 135 lit. H spune ca trecerea trebuie sa fie semnalizata corespunzator.
Deci, agentul a scos din Lege cuvantul “corespunzator” si a scris ce a dorit.
Este legal ce a scris pe un document oficial?

Nu este fals si uz de fals in scris?
Art. nu Devine automat neconstitutional ?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Sarbatori Fericite!
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2022
catalinmihai123, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalinmihai123 , utilizator 21:10, 26 Decembrie 2022
În cazul depunerii unei plângeri contravenționale aveți șanse de câstig numai în cazul în care puteți dovedi că pietonul se afla într-o poziție din care nu ați fi avut posibilitatea observării pietonului care staționa pe trotuar în dreptul marcajului trecerii pentru pietoni sau se afla în traversare.

Ioan Ciobanu a scris:

În cazul depunerii unei plângeri contravenționale aveți șanse de câstig numai în cazul în care puteți dovedi că pietonul se afla într-o poziție din care nu ați fi avut posibilitatea observării pietonului care staționa pe trotuar în dreptul marcajului trecerii pentru pietoni sau se afla în traversare.

Am depus contestatia, dar doresc ca dupa finalizarea acestei contestatii sa depun plangere penala impotriva agentului constatator pentru abuz in serviciu, amenintari ( am filmat tot procesul verbal si mi-a spus ca nu este bine ca-l filmez, fals si uz de fals in scris pe un document oficial.
In plangerea penala spre parchet voi mentiona sa fie suspendat Din functie, iar daca va fi gasit vinovat sa fie disponibilizat din politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat SuiramASAB SuiramASAB Sunt din Cv si lucrez in Bucuresti. La intoarcerea spre casa m-am ratacit si eram atent la indicatoare. Insa baietii dupa cum se vede nu au norma la amenzi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele ... Livciu Livciu Buna ziua Am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele noi ridicate din pavaje). Mi a fost suspendat carnetul pentru neacordare de ... (vezi toată discuția)