avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ma pot asocia cu ..........?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ma pot asocia cu ..........?

momentan sunt salariat la o societate si doresc sa imi dau demisia.
totodata am primit o propunere de asociere la o alta societate care isi desfasoara activitatea in alt oras , dar care are acelasi domeniu de activitate. mai mult de atat , posibilul meu asociat a fost la randul lui asociat cu actualul meu sef (patron) si detine o societate (alta decat cea vare dorim noi sa o infintam) tot cu acelasi domeniu de activitate.
intrebarea mea este : este vreun temei legal care imi poate interzice sa fac acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 01:17, 22 Ianuarie 2010
nu iti poate interzice nimeni sa te angajezi sau sa te asociezi la o societate cu acelasi obiect de activitate.

verifica in contractul de munca daca ai clauza de neconcurenta (cu spor de 50% la salariu).
oricum, in cazul profesionistilor este inoperabila clauza de neconcurenta.
de exemplu un jurist nu poate fi obligat sa nu mai lucreze ca in functia de jurist, chiar daca este stipulat in contract.

99% siguranta ca nu se intimpla absolut nimic, fara sa mai uit la nici un act.

Alberto Kurtyan
in actualul contract de munca nu se vad prea multe .totul e ''standard''
inseamna ca in cel mai rau caz pot ajunge doar la concurenta de piata stransa.
Puteti sa va asociati cu cine doriti , din moment ce nu aveti o clauza de neconcurenta valabila inscrisa in contractul individual de munca .
Succes in afaceri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament de confidentialitate Daniela.g Daniela.g Pot fi obligata sa semnez asa ceva sub denumirea de angajament de confidentialitate: \"Sa nu particip in calitate de proprietar, asociat, salariat, sau agenti ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta - fidelitate mihaela1983 mihaela1983 BUNA ZIUA, Va rog sa ma ajutati, in urmatoarea problema. In anul 2007, am infintat o societate al carei obiect principal de activitate este - Prestarea de ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta, abuziva sau nu ???? Gabriella75 Gabriella75 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste ”clauza de neconcurenta” din contractul individual de munca. Am citit cateva raspunsuri pe acest ... (vezi toată discuția)